Догори
Дати відгук

Що робити, якщо вас відсторонили від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19: радить юрист

Покрокова інструкція, як стягнути середній заробіток за весь час недопуску та моральні збитки.

1 хв на прочитання19 Жовтня 2021, 15:22
Юрист Юрист
Поділитись:

Юрист Наталія Мазніченко розповіла про алгоритм дій у разі відсторонення від роботи не вакцинованих проти COVID-19 працівників без збереження заробітної плати, якщо набере чинності наказ МОЗ про перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації.

1. Недопуск і відсторонення можливий лише на підставі наказу по підприємству, організації. Із цим наказом працівник повинен бути ознайомлений під розпис.

У разі видання такого наказу ви робите фото та вимагаєте його копію, належним чином завірену.

2. Усне розпорядження фіксуєте на відео та викликаєте поліцію. Вона має скласти протокол про недопуск вас на робоче місце.

Ви вимагаєте внести відомості про злочин до ЄРДР. На наступний день ідете у поліцію та берете повідомлення про внесення до ЄРДР, якщо ваше повідомлення про злочин не внесено до ЄРДР, то подаєте до суду скаргу про бездіяльність поліції з вимогою зобов'язати включити вашу заяву до ЄРДР.

3. У випадку, зазначеному у п. 1, також викликаєте поліцію та фіксуєте злочин.

4. Подаєте позовну заяву до суду про поновлення на робочому місці, стягуєте середній заробіток за весь час недопуску та моральні збитки.

Відповідачем буде керівник установи, організації.

Також ми розповідали, чи можна відсторонити працівника від роботи через відмову вакцинуватися проти COVID-19: роз’яснюють юристи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.