Догори
Дати відгук

Якби у нас був зараз більшим відсоток вакцинації серед населення середнього віку, то захворюваність була б набагато вищою — експерт

Маски потрібно носити і вакцинованим, і невакцинованим.

3 хв на прочитання18 Жовтня 2021, 14:34
Маска Маска
Поділитись:

Голова правління Експертної Ради суспільних досліджень та проектів у сфері національного здоров'я та соціального захисту, к. м. н. (дисертація з пульмонології та імунології) Інна Березюк у своєму життєписі в Фейсбук звинуватила МОЗ і ЦГЗ в тому, що теза, яку вони просувають («достатньо вакцинуватися»), має катастрофічні наслідки.

«Сьогодні проїхалася у транспорті, подивилася як поводяться люди, послухала «аргУменти» тих, хто без маски, тому що «я вакцинувався», і зробила простий математичний висновок: якби у нас був зараз більшим відсоток вакцинації серед населення середнього віку, то захворюваність у нас була б набагато вищою — саме «незаразні вакциновані» чоловіки із групи ризику з лонг-ковіду поводяться найбільш нахабно, думаючи, що «мені вже нічого не буде», — написала Інна Березюк.

І розповіла, що жодна людина, якій вона за два останніх місяці у транспорті робила зауваження, пропонуючи одягнути маску, не відмовилася це зробити.

«Всі мовчки та спокійно виконували моє прохання. В «діалог про доцільність» вступали лише вакциновані люди. 

Я вважаю, що за таку «методичну роботу» дипломованим фахівцям, які розповсюджують інформаційну заразу про «незаразність щеплених» у суспільстві, потрібно рубати ті частини тіла, якими вони це роблять — руки, якщо вони це пишуть, язики, якщо вони про це так говорять. Це повністю дискредитує медицину як професію в особу таких людей (не колег мені), а також це повністю з часом підірве довіру суспільства до думки вже будь-яких медичних професіоналів,
— переконана Інна Березюк.

Вона категорично не підтримує думку фахівців із місцевих ЦГЗ, які намагалися довести, що «наших людей не можна навчити санепідрежиму». Лікар вважає, що саме на совісті таких «поганих танцюристів» і лежить на сьогодні повний провал дотримання санепідрежиму.

«Аферистичні дії МОЗ здобули свій вплив на залежне від їхніх мантр суспільство рівно з точністю до навпаки в запобіганні фатальних наслідків пандемії. Гадаю, мине час, і в медуніверситетах «дорожню карту вакцинації» розглядатимуть як приклад найнікчемнішого документа в царині організації охорони здоров'я», — говорить Інна Березюк.

Вона рекомендує за умов, що склалися, не слухати порад і думки «тих діячів, кому на вас суттєво наплювати», а також носити маски всім і там, де «ви не зможете гарантувати своїм співгромадянам, що не станете для них фатальним джерелом».

«Думайте про себе гірше, і тоді ви виявитися кращим», — говорить лікар.

Тим часом інфекціоніст пояснює, в чому секрет країн, які перемогли коронавірус.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.