Це страва французької кухні, але приготувати її легко і просто.
Складові:
У трьох літровій каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла і додаємо нарізану цибульку, обсмажуючи 5 хвилин на середньому вогні. Потім туди ж дрібно подрібнену сиру моркву і плюсуємо пару хвилин на обсмажування.
Коли овочі стануть золотаво-рум'яними, додати картоплю, попередньо нарізану на шматочки, і залити двома літрами води. Перемішати, додати сіль, перець до смаку, довести до кипіння і томити 15 хвилин на слабкому вогні.
Плавлений сир порізати на шматочки та кинути в киплячий бульйон. Розчиняючись, він додасть насиченості супу та яскраво вираженого вершкового смаку. Для посилення аромату рекомендується додати трохи зелені, якщо ненароком завалялась у холодильнику. Подавати до столу із сухариками — так смачніше.
Якщо готувати в мультиварці, овочі обсмажити в каструльці на режимі «Смаження», потім, коли додали картоплю і воду, посоливши, поперчивши, включити режим «Суп». Після заданого програмою часу пристрій автоматично перейде в режим підігріву. Вимкніть прилад, додайте в каструлю плавлений сир і дайте постояти й настоятися, щоб отримати насичений бульйон.