- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Що приготувати, коли нічого немає в холодильнику: французький цибульний суп
Що приготувати, коли нічого немає в холодильнику: французький цибульний суп
Можна зготувати у мультиварці.
Це страва французької кухні, але приготувати її легко і просто.
Складові:
- Плавлений сирок — 3 шт.
- Цибуля — пів кіло.
- Морква одна, середня.
- Картопля — 3-5 шт.
- Вершкове масло — 50 г.
- Вода — 2 л.
- Свіжий кріп — 5 г.
- Перець мелений — 1/2 ч. л.
- Сіль — 1 ч. л.
У трьох літровій каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла і додаємо нарізану цибульку, обсмажуючи 5 хвилин на середньому вогні. Потім туди ж дрібно подрібнену сиру моркву і плюсуємо пару хвилин на обсмажування.
Коли овочі стануть золотаво-рум'яними, додати картоплю, попередньо нарізану на шматочки, і залити двома літрами води. Перемішати, додати сіль, перець до смаку, довести до кипіння і томити 15 хвилин на слабкому вогні.
Плавлений сир порізати на шматочки та кинути в киплячий бульйон. Розчиняючись, він додасть насиченості супу та яскраво вираженого вершкового смаку. Для посилення аромату рекомендується додати трохи зелені, якщо ненароком завалялась у холодильнику. Подавати до столу із сухариками — так смачніше.
Якщо готувати в мультиварці, овочі обсмажити в каструльці на режимі «Смаження», потім, коли додали картоплю і воду, посоливши, поперчивши, включити режим «Суп». Після заданого програмою часу пристрій автоматично перейде в режим підігріву. Вимкніть прилад, додайте в каструлю плавлений сир і дайте постояти й настоятися, щоб отримати насичений бульйон.