Догори
Дати відгук

Що приготувати, коли нічого немає в холодильнику: французький цибульний суп

Можна зготувати у мультиварці.

1 хв на прочитання24 Листопада 2022, 16:23
Поділитись:

Це страва французької кухні, але приготувати її легко і просто.

Складові:

  1. Плавлений сирок — 3 шт.
  2. Цибуля — пів кіло.
  3. Морква одна, середня.
  4. Картопля — 3-5 шт.
  5. Вершкове масло — 50 г.
  6. Вода — 2 л.
  7. Свіжий кріп — 5 г.
  8. Перець мелений — 1/2 ч. л.
  9. Сіль — 1 ч. л.

У трьох літровій каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла і додаємо нарізану цибульку, обсмажуючи 5 хвилин на середньому вогні. Потім туди ж дрібно подрібнену сиру моркву і плюсуємо пару хвилин на обсмажування.

Коли овочі стануть золотаво-рум'яними, додати картоплю, попередньо нарізану на шматочки, і залити двома літрами води. Перемішати, додати сіль, перець до смаку, довести до кипіння і томити 15 хвилин на слабкому вогні.

Плавлений сир порізати на шматочки та кинути в киплячий бульйон. Розчиняючись, він додасть насиченості супу та яскраво вираженого вершкового смаку. Для посилення аромату рекомендується додати трохи зелені, якщо ненароком завалялась у холодильнику. Подавати до столу із сухариками — так смачніше.

Якщо готувати в мультиварці, овочі обсмажити в каструльці на режимі «Смаження», потім, коли додали картоплю і воду, посоливши, поперчивши, включити режим «Суп». Після заданого програмою часу пристрій автоматично перейде в режим підігріву. Вимкніть прилад, додайте в каструлю плавлений сир і дайте постояти й настоятися, щоб отримати насичений бульйон.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost