Напій нерідко називають "натуральне знеболювальне", оскільки він сприяє зниженню ризику хронічних захворювань - серцево-судинних, онкологічних, у тому числі раку молочної залози, діабету, деменції. Чай з розмарином має масу корисних властивостей, серед яких покращення травлення та зняття набряків.
Крім того, чай має болезаспокійливий ефект при мігрені або ломоті.
Також чай з розмарином швидко усуває головний біль, допомагає загоювати рани ротової порожнини, покращити пам'ять та концентрацію, знижує стрес та ризик панічних атак. Нарешті, чай із цією пряністю дозволяє контролювати рівень цукру в крові при регулярному вживанні.
Правильне приготування напою полягає в додаванні ложки сушеного листя розмарину в чашку з окропом. Потім напою потрібно настоятися протягом п'яти хвилин, після чого слід процідити. На смак можна додати мед або лимон.