Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Що потрібно дізнатися перед тим, як висаджувати розсаду помідорів: найкорисніші рекомендації

Що потрібно дізнатися перед тим, як висаджувати розсаду помідорів: найкорисніші рекомендації

Урожай безпосередньо залежатиме від того, яку розсаду ви посадите в землю.

1 хв на прочитання22 Лютого 2024, 08:11
Як правильно висаджувати розсаду помідорів Як правильно висаджувати розсаду помідорів
Поділитись:

Томат - один з найулюбленіших і популярних овочів, але виростити його безрозсадним способом важко. Він має тривалий вегетаційний період. Щоб насолодитися по-справжньому цим овочем, знадобиться розсада. Кажуть, як корабель назвеш, так він і попливе. Так виходить і з рослинами. Урожай безпосередньо залежатиме від того, яку розсаду ви посадите в землю.

Як доглядати за розсадою помідорів

Розсаду томатів пікірують в стадії 2-3 справжніх листків. За день-два до цього полив припиняють – ґрунт не повинен бути важким. Витягувати саджанці зручніше виделкою – менший ризик розриву коренів.

Поливати саджанці краще талою водою або, якщо немає талої, відстояною. Робити це потрібно в ранкові або вечірні години. Зволожувати розсаду помідорів потрібно з обережно, оскільки вона може легко загнити. Якщо субстрат добре тримає вологу – не поливайте ґрунт із моменту посіву доти, доки у сходів не з’явиться перший справжній листок. Якщо ґрунт підсихає – краще зволожити його з пульверизатора, намагаючись не мочити стеблинки.

Підгодовувати томати можна через 2 тижні після появи перших листків і потім кожні 2 тижні. Розсаду помідорів можна підгодувати гноєм, травою, біогумусом, азотними або фосфорними добривами.

Що дуже важливо, так це те, що за 10-15 днів перед запланованою посадкою варто провести загартовування розсади. Для цього необхідно контейнери, в яких ростуть молоденькі томати, винести на відкрите повітря. Таке провітрювання варто проводити щодня, збільшуючи кількість часу, проведену на вулиці.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.