Квашена капуста — надзвичайно цінний продукт, який можна і потрібно вживати щодня. Користь має як сама квашена капуста, так і її розсіл , але є і протипоказання для такого вживання.
Насамперед капуста бере участь у підтримці здоров'я нашої мікрофлори. Молочна кислота, яка є у квашеній капусті відновлює мікрофлору. Капуста та розсіл містить багато клітковини, якою харчуються корисні бактерії міклофлори. Не буде чим живитись, відповідно вони не зможуть рости та розмножуватися. Мікрофлора впливає на імунну систему, тому з впевненістю можна сказати, що капуста стимулює функції нашої імунної системи.
Крім пробіотичних властивостей, у капусті величезна кількість мікро- та макроелементів, вона є джерелом всяких вітамінів.
А ще вона містить такий рідкісний компонент як вітамін U - "ульцер" (виразка). Завдяки йому нормалізується кислотність шлункового соку, що може запобігти появі виразки шлунку та нормалізувати стан оболонки шлунка та дванадцятипалої кишки.
Жиророзчинний вітамін К, який є в розсолі квашеної капусти пов'язаний зі здатністю організму регенерувати тканини тіла, його дефіцит може позначитися на багатьох органах. Також велике значення цього вітаміну для формування клітин печінки.
Розсіл квашеної капусти корисний тим, хто має проблеми зі сечовивідною системою, з нирками, завдяки наявності вітаміну К. Солі калію допомагають боротися з набряками, покращують водно-мінеральний обмін.
Взимку основним постачальником вітаміну С та енергії є не цитрусові, як багато хто вважає, а саме квашена капуста.
І наостанок про корисні властивості квашеної капусти й розсолу з неї — вона чудова страва для тих, хто худне, адже в 100 г продукту міститься всього 28 калорій.
Сік або розсіл квашеної капусти загалом покращує травлення та може допомагати при запорах, діючи як м'яке проносне.
Більше новин читайте на GreenPost.