Догори
Дати відгук

Що корисно пити та їсти за наявності гіпотонії

Деякі продукти є дуже корисними для гіпотоніків

2 хв на прочитання14 Жовтня 2022, 06:50
Поділитись:

Про підвищений тиск говорять значно частіше, ніж про низький. І це є цілком логічним: гіпертонію (хронічно підвищений тиск) зараховують до патологічних станів, які значно підвищують ризик розвитку інфаркту, інсульту, ниркової недостатності та інших серйозних захворювань. Гіпотонія (хронічно знижений тиск) — особливість організму, неприємні відчуття через яку, за необхідності, можна легко скорегувати за допомогою харчування. Розповідаємо, що їсти і пити за наявності зниженого тиску, щоб поліпшити самопочуття, інформує Ukr.Media.

Найпоширеніший варіант, про який знають усі гіпотоніки — пити більше кави. Кофеїн дійсно сприяє підвищенню тиску, тонізує і покращує самопочуття. Однак тут важливо пам’ятати про дві речі. По-перше, навіть якщо кофеїн добре допомагає вам підняти тиск, не варто забувати про почуття міри. Надлишок кофеїну загрожує безліччю неприємних для організму наслідків, тож намагайтеся не пити понад 2 чашки на добу. По-друге, кофеїн досить швидко викликає звикання і припиняє тонізувати організм. Тож занадто захоплюватися напоєм не варто — у іншому разі, він припинить на вас діяти.

Серед важливих для раціону гіпотоніків продуктів лікарі виділяють жирну рибу. Її варто їсти щонайменше тричі на тиждень, а краще частіше. Вона не лише сприяє підвищенню тиску, але й зміцнює весь організм: починаючи від м’язів і кісток — закінчуючи мозком та серцем. У списку рекомендацій також наявні продукти, що містять крохмаль. Важливо, щоб крохмаль був стійким, у іншому разі таке харчування принесе зайві кілограми замість користі для здоров’я. Гіпотонікам лікарі рекомендують щодня з’їдати 500 г фруктів і 500 г овочів — банальна порада, але вона допомагає нормалізувати самопочуття. Ще один відмінний продукт — гіркий шоколад, але до нього варто ставитися обережніше і не їсти більше ніж 30 г на день.

До трохи суперечливих, але працюючих (коли йдеться про підвищення тиску) продуктів фахівці зараховують сіль і червоне вино. Солона їжа може легко впоратися з гіпотонією: натрій зв’язує воду у організмі, що збільшує об’єм крові і, як наслідок, підвищує тиск. Червоне вино — джерело антиоксидантів і корисних рослинних кислот, які не лише нормалізують тиск, але й підтримують здоров’я серця та красу шкіри. Проте, шкоду етилового спирту ніхто не скасовував. Тож і сіль, і червоне вино від зниженого тиску дійсно допомагають, проте захоплюватися цими засобами не варто.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенеровано ШІ
Горили — лікарі: науковці з’ясували, які досягнення медицини приматів можуть бути корисними для нас
2 хв на прочитання56 хвилин тому
Нові соціальні гарантії для довгожителів у Польщі
Довгожителі в Польщі отримуватимуть підвищені виплати 
1 хв на прочитання2 години тому
Всесвітній день еволюції
World Evolution Day- 24 листопада - Всесвітній день еволюції
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Чому чоловіки залюбки дивляться порно, але засуджують порноакторок? Ось що розповідає експертка
9 хв на прочитання23 Листопада 2024
Чому іноді ми почуваємося комфортніше в темряві, ніж при світлі? Науковці  готові відповісти
3 хв на прочитання23 Листопада 2024
Зміни у маршрутах "швидкої": Ляшко розповів про нові рішення
1 хв на прочитання23 Листопада 2024
Ліквідація МСЕК та статус інвалідності: чи доведеться його підтверджувати?
3 хв на прочитання23 Листопада 2024
Відчуття падіння при засинанні — це нормально? Науковці пояснюють це дивне явище та наскільки воно небезпечне
3 хв на прочитання22 Листопада 2024