Догори
Дати відгук

Що чекає на людей після одужання від COVID та як від цього вберегтися

Про це попередила лікарка

1 хв на прочитання23 Жовтня 2020, 19:32
Поділитись:

Після одужання від коронавірусу людині може знадобитися певний час на відновлення. Про це розповіла епідеміолог Алла Волоха в ефірі каналу "Україна 24".

"Це інфекційне захворювання. Якщо була легка форма, то людина досить швидко приходить у норму, але якщо середня або важка — потрібно більше часу, щоб стабілізувалися всі функції. Може бути стомлюваність, можуть не повністю працювати функції легень, серця. Це залежить і від того, в якому стані людина була до захворювання. Тому може бути затяжний період відновлення", — сказала вона.

Лікарка дала поради тим, хто переніс коронавірус.

"Якщо людина відчуває себе не дуже добре після одужання, потрібно залишатися на якийсь час вдома. Зрозуміло, що якщо є яскраво виражена стомлюваність, головний біль, ще якісь симптоми, краще не бігти на роботу. Є дані, що можуть бути повторні форми. Складно сказати, як часто це може бути. У будь-якому разі потрібно дотримуватися тих самих заходів, як і тим, хто не хворів. Масковий режим потрібен, тим більше що йде сезон гострих респіраторних інфекцій. Якщо після перенесеної коронавірусної інфекції буде потім швидко розвиватися інша респіраторна інфекція, це дуже несприятлива ситуація", — сказала вона.

Нагадаємо, інфекціоніст дала поради, як проголосувати на виборах та не підчепити COVID.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.