Догори
Дати відгук

Поради інфекціоніста: як проголосувати на виборах та не підчепити COVID

3 хв на прочитання22 Жовтня 2020, 19:33
Поділитись:

Українцям, які мають намір голосувати на місцевих виборах 25 жовтня, слід подбати про власне здоров’я та безпеку та захиститися від коронавірусу. Адже виборча дільниця, яку відвідують тисячі людей, є зоною підвищеного ризику. Лікар-інфекціоніст Світлана Куніцина розповіла, як убезпечити себе під час голосування. Повідомляє "ТСН".

Інфекціоніст нагадує, що в профілактиці коронавірусної інфекції важливо виходити з трьох простих постулатів, про які йдеться вже мінімум пів року, це — маски, соціальна дистанція і чисті руки.

"На виборчих дільницях формується досить щільний потік людей. Було б непогано розділити за часом ці потоки. Бачила в інтернеті заклики, щоб до певного часу йшли люди старшого віку, а після 17 годин, наприклад, молодші. Це було б непогано, але це дуже складно зробити, практично нереально рівномірно розділити потоки виборців", — зазначає Куніцина.

На її думку, кожен виборець повинен сам подбати про свою безпеку, виконуючи звичайні правила.

"Перше, підходячи до дільниці, ми маємо розуміти, що через ці двері пройшла велика кількість людей, і вони бралися за цю дверну ручку. Тому, краще якщо ви будете в рукавичках, або будете мати санітайзер і зможете обробити їм руки. Обов'язково для себе ми повинні пам'ятати, що небажано торкатися руками обличчя. Якщо ви в рукавичках, то ймовірність дотику до обличчя мінімізується. Точно так само, коли ви в масці. Вона мінімізує нас від зараження повітряно-крапельним шляхом від тих людей, які перебувають поруч. І якщо наш ніс і рот будуть закриті, ми менше до них будемо торкатися", - пояснює лікар.

Вона звернула увагу і на важливість масок.

"Маска має бути одноразовою і новою, і головне — надіта правильно, повністю прикривши ніс і рот. Ми помічаємо, що у нас люди носять одноразові маски не те що годинами, а днями, тижнями та навіть місяцями, судячи з їх стану. Маска не має зніматися весь період перебування в замкнутому просторі. Після походу на виборчу дільницю її треба утилізувати", - говорить фахівець.

Куніцина вказала на небезпеку ручок, якими можна користуватись на дільниці.

«Бажано мати з собою свою ручку, щоб менше торкатися до тих поверхнях, до яких торкалися інші люди й у великій кількості», - наголосила вона.

За словами експерта, на виборчій дільниці, бажано не вставати в чергу і дотримуватися соціальної дистанції. Також вона рекомендує прийшовши додому після голосування, зняти маску і рукавички, а також ретельно помити руки з милом і обличчя і прополоскати горло.

Нагадаємо, прем'єр дав поради, як проголосувати на виборах під час коронавірусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Бранденбурзька брама, облита помаранчевою фарбою активістами руху «Останнє покоління». Фото: Paul Zinken/dpa/picture alliance
Екоактивістам, які у центрі Берліна облили Бранденбурзькі ворота фарбою, дали умовний термін
2 хв на прочитання41 хвилину тому
Заволодіння землею Незаконна діяльність НАБУ
Заволодіння землею на 291 млн грн: НАБУ викрили міністра агрополітики та задіяних у схемі посадовців
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста
1 хв на прочитання2 години тому
Сьогодні 26 квітня Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
26 квітня – Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
2 хв на прочитання2 години тому
З Тернополя намагалися незаконно відправити за кордон унікальний артефакт віком понад 400 млн років
1 хв на прочитання4 години тому
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитання5 годин тому
Куряча печінка у сметані — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання12 годин тому