Напевно вже всі знають, що в день потрібно випивати кілька склянок чистої води, інформує Ukr.Media.
Деякі встановлюють вдома складні дорогі системи очищення, хтось купує бутильовану воду, ну, а хтось по-старому кип'ятить.
Але існує думка, що пити кип'ячену воду все ж не варто, тому що висока температура буквально вбиває все корисне, що в ній є.
Це правда чи причина «недоброї» думки про термічно оброблену воду в іншому?
В цілому вище озвучена теорія є правдою.
Тривале кип'ятіння дійсно робити воду "порожньою", але не зовсім.
Під час впливу високої температури починає виділятися осад у вигляді солей (тобто ви можете на власні очі побачити причину жорсткості), а також вода насичується воднем, що робить її, як кажуть в побуті, важкою.
Це зовсім не означає, що кип'ячена вода стає смертельно небезпечною, але в такому вигляді бажано вживати її дуже помірно. Кращим варіантом буде розглянути інші способи очищення.
Найбільш оптимальний — це придбати глечик зі вставним змінним фільтром. Це недорого, доступно і практично кожному.
А кип'яченої води вам і так буде достатньо, враховуючи щоденне заварювання чаю і кави.