Догори
Дати відгук

Шевченківський суд розмістив «довге» пояснення виправдання догхантера Святогора

Ідеться про те, що судом встановлено, що жодних дій, пов’язаних із виготовленням відеопродукції,чоловік  не вчиняв. 

3 хв на прочитання20 Січня 2021, 16:20
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Як  у Фейсбуці пояснила пресслужба суду, Олексію Святогору було висунуто обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 300 КК України, а саме у виготовлені відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості з метою її розповсюдження, а також у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 300 КК України,  за повторні дії. 

«Звертаємо увагу, що Святогору в межах даного кримінального провадження стороною обвинувачення не висувалися обвинувачення як у вбивстві тварин, так і в жорстокому поводженні з ними. Відтак, в ході судового розгляду на основі наданих доказів судом встановлено, що Святогор О. А., беручи участь у радіоефірах та в студіях телеканалів — у всіх своїх публічних висловлюваннях пропагував фізичне знищення бездомних тварин», — пояснили у суді.

Відповідно до пояснення власне висловлювання догхантера на радіоефірах та у студіях телеканалів не становлять як об’єктивної, так і суб’єктивної сторони інкримінованих йому кримінальних правопорушень. А  під час судового розгляду судом встановлено, що жодних дій, пов’язаних із виготовленням відеопродукції згаданих передач, чоловік  не вчиняв. 

Тож, як пояснюють в установі, у зв’язку з недоведеністю в діях обвинуваченого складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 300 та ч. 3 ст. 300 ККУ, суд виправдав Святогора.

«Текст вироку Шевченківського районного суду м. Києва від 18 січня 2021 року направлений до Єдиного державного реєстру судових рішень і буде доступний для ознайомлення після його технічного опрацювання. Шевченківський районний суд м. Києва звертає увагу громадськості на неприпустимість жодних проявів неповаги до суду та постановлених судом рішень, що тягнуть за собою юридичну відповідальність», — уточнюється у повідомленні.

У Шевченківському суді зазначили, що правову оцінку судовому рішенню в межах чинного процесуального законодавства може надати лише суд вищої інстанції, а правом на оскарження вироку наділені винятково учасники судового процесу.

Нагадаємо, що київська суддя виправдала серійного вбивцю тварин Святогора, якого звинувачували у вбивстві тисячі собак-безхатьків. 

Нагадаємо, що 43-річний киянин Олексій Святогор власноруч знищив приблизно тисячу бездомних собак. Та ще й поділився цим досвідом у численних відео й аудіо, адже свого часу був доволі частим гостем на радіо й ТБ.

У 2016 році обвинувачення догхантерові висунули за  статтею 300: «ввезення в Україну творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою або їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото ілюстративне
У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста
1 хв на прочитаннягодина тому
Сьогодні 26 квітня Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
26 квітня – Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
2 хв на прочитання2 години тому
Тернопіль Прикордонна служба Артефакт
З Тернополя намагалися незаконно відправити за кордон унікальний артефакт віком понад 400 млн років
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання4 години тому
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитання5 годин тому
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання12 годин тому
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитанняВчора
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитанняВчора