Догори
Дати відгук

Сезонні овочі та фрукти: якими будуть ціни восени

Фермери та експерти з Мінекономіки одностайні: восени ціни “злетять”

1 хв на прочитання10 Серпня 2020, 11:14
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Поділитись:

В Україні з початком осені стрімко зростуть ціни на сезонні овочі та фрукти: ріст цін спровокували несприятливі погодні умови , від яких постраждав урожай. Про це повідомляє ТСН.

Зростання цін пов'язують з карантином, який несприятливо позначився на економічному становищі вітчизняних фермерських господарств. А весняні заморозки та посуха у південних областях країни призвели до того, що за перше півріччя 2020 року сільськогосподарської продукції зібрали майже на 20% менше, ніж за такий період минулоріч. .

Ціни на хліб зростуть на 4%, прогнозує фермер Роман Чуприна.

"У тому році ми продавали у цей же час пшеницю по 4 тис. грн за тону. Зараз вона 6 тис. грн за тонну", - сказав чоловік. 

Здорожчає і капуста білокачанна. Фермери планують продавати її з власних полів за ціною по 6 грн за кілограм. Взимку, привезена до магазинів зі сховищ, вона коштуватиме від 12 до 15 грн.

Кабачки, які цього року багатьом господарям довелося пересівати, з поля продаватимуть за 12 грн за кілограм. У магазині за них доведеться заплатити вже  від 14 до 16 грн.

Восени злетять ціни і на сезонні фрукти - груші та яблука. Адже весняні заморозки знищили більшість врожаю ще на стадії цвітіння.

Як писав GreenPost раніше, ціни на абрикоси, які ще у червні називали «найдешевшим фруктом сезону», зросли у півтора рази. Приводом для подорожчання стало сезонне скорочення пропозиції абрикосів. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.