Догори
Дати відгук

Сезонна небезпека: вчені дослідили вплив вживання полуниць на ШКТ

Антиоксиданти, що містяться в полуниці, можуть зменшити запалення у шлунково-кишковому тракті

1 хв на прочитання18 Травня 2023, 23:50
Поділитись:

Багато хто з особливим нетерпінням чекає періоду з травня по липень, бо тоді нарешті знову настає сезон полуниці. Червоні фрукти не тільки приємні на смак, а й є справжнім джерелом енергії для здоров'я.

Полуниця – абсолютний хіт літа. У полуниці більше вітаміну С, ніж у апельсинах. Полуниця - відмінне джерело вітамінів і мінералів. 65 міліграмів на 100 грамів, маленькі фрукти навіть містять більше вітаміну С, ніж апельсини і лимони. У 200 грамах свіжої полуниці міститься більше 100 відсотків рекомендованої добової норми вітаміну С.

Крім того, полуниця багата на фолієву кислоту, важливий вітамін групи В, який життєво важливий для здоров'я серця і мозку.

Ще однією важливою властивістю полуниці є високий вміст антиоксидантів. Ці сполуки допомагають зменшити пошкодження організму вільними радикалами, які можуть призвести до запалення та хронічних захворювань, таких як рак та хвороби серця.

Полуниця містить багато клітковини. Вони можуть допомогти зберегти травну систему здоровою та стабілізувати рівень цукру в крові. Це може знизити ризик ожиріння та діабету та покращити загальний стан здоров'я.

Антиоксиданти, що містяться в полуниці, можуть зменшити запалення у шлунково-кишковому тракті та знизити ризик виникнення виразки шлунка та інших шлунково-кишкових розладів.

Полуниця – відмінний вибір для низькокалорійної закуски, особливо для людей, які бажають схуднути або зберегти вагу. У 100 г полуниці міститься всього близько 39 калорій.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.