Догори
Дати відгук

Сезон «тихого полювання» розпочався: українці вже почали хвалитися грибами-гігантами (ФОТО)

Щасливчикам трапляються кілограмові гриби.

1 хв на прочитання16 Вересня 2021, 17:58
Фото: Євген Головко Фото: Євген Головко
Поділитись:

Киянин Євген Головко оприлюднив у Фейсбук-групі Грибники UA фото свого «улову», знайденого за Мотовилівкою (Київська обл.). Чоловік зізнався, що таким 900-грамовим боровиком можна нагодувати родину — коли його посмажили, вийшла ціла сковорідка. Попри гігантські розміри, гриб виявився зовсім не червивим.

У коментарях висловлювали припущення, що це зрослося два гриби, а також запитували, де в столиці є грибні місця. Таким коментаторам автор поста порадив пошукати грибів на ДВРЗ.

Фото: Євген Головко

Боровик вважається найкращим їстівним грибом. Рекордним білим грибом в Україні залишається «улов» Ніни Данилюк вагою 2 кг 850 г, знайдений 20 серпня 2000 р. на Волині в Смідинському лісі. Рекордсмен не поміщався у відро: його шапинка мала окружність 94 см, а ніжка — майже 40.

Найвищим же білим грибом — 50 см — стала знахідка севастопольця Олега Чепана. Знайдений ним у листопаді 2006 р. гриб мав діаметр шапки 20, а ніжки — 10 см. При цьому важив рекордсмен «лише» близько 1 кг. Газета «Комсомольская правда» від 22 листопада 2006 р. писала, що сім’я грибника ласувала знахідкою чотири дні.

Нагадаємо, найбільший в Україні гриб не влазив у жоден кошик — його знайшли у липні 2018 р. у с. Дрозди (Київська обл.) на городі місцевої селянки. Гриб-рекордсмен важив 17,750 кг. На жаль, рекорд не зафіксували — гриб згнив раніше.

Також ми розповідали, що дендропарк «Тростянець» мальовничий і восени (ФОТО).

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко