Серед груп ризику рівень різко впав: ВООЗ стурбована «жалюгідними» показниками вакцинації проти коронавірусу

1 хв на прочитання08 Серпня 2024, 09:56
Фото ілюстративне

Проте нинішню ситуацію не можна порівняти з фазою пандемії.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликає до проведення нових кампаній вакцинації для груп підвищеного ризику з огляду на зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. Про це розповідає Die Zeit.

За словами експерта ВООЗ Марії Ван Керхове, рівень вакцинації людей похилого віку та медичних працівників тривожно знизився і досяг жалюгідного рівня.

«Нам терміново потрібно змінити ситуацію», — переконана вона.

Кількість позитивних тестів на коронавірус зростає вже кілька тижнів. Більше 10 % результатів є позитивними, повідомила ВООЗ на основі даних з 84 країн. В Європі цей показник становить понад 20 %. Аналізи стічних вод показують, що вірус набагато більш поширений, ніж свідчить статистика інфекцій, сказала Ван Керхове. Вона також зазначила, що на Олімпійських іграх у Парижі понад 40 спортсменів отримали позитивні результати тестів.

Однак, за словами епідеміолога, нинішню ситуацію не можна порівняти з фазою пандемії, оскільки сьогодні набагато більше людей захищені від важкого перебігу хвороби завдяки щепленням і перенесеним інфекціям.

Ван Керхове також зазначила, що ВООЗ отримує дані про кількість звернень до лікарень та відділень інтенсивної терапії лише з дуже невеликої кількості країн.

«Ми сліпі до тягаря хвороби», — сказала вона.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: