Щоб зробити дійсно смачну і ароматну заправку для борщу, яка не буде перетушкована і не розвариться вже в самому борщі, рекомендую ось такий простий рецепт.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
Процес приготування
Овочів беріть трохи більше, щоб у вас вийшло рівно 12 баночок по 500 г. Буряки вибирайте темного та насиченого кольору – ці плоди будуть солодкими.
Цибулю і солодкий перець ріжемо кубиками, буряки і моркву тремо на великій тертці і укладаємо в каструлю в олію.
Тушимо після закипання 30 хвилин.
Додаємо інші овочі та сіль, цукор, перемішуємо і тушимо 30 хвилин.
Якщо всі овочі у вас не вміщаються в каструлю, додавайте їх порціями – одна сіла, другу додавайте, щоб маса не перепарювалася і не стала кашею.
Вливаємо оцет, перемішуємо і тушимо 2 – 3 хвилини.
Розкладаємо масу в стерилізовані баночки, закручуємо кришками і перевертаємо, укутуємо рушником до остигання.
Зберігаємо заготівлю в підвалі або коморі.
Щоб буряк гарантовано не змінив колір, я рекомендую частину оцту влити перед початком тушіння – кислота не дає розпадатися пігменту кольору буряків і зберігає свій красивий і насичений колір.