- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Секрет ідеальних сирників: поради від щеф-кухаря
Секрет ідеальних сирників: поради від щеф-кухаря
Це одна з ідеальних страв для сніданку.
Не у кожної господині виходять сирники, які можна було б назвати ідеальними: то розвалюються, то не пропікаються, то надто жирні. Шеф-кухар поділився секретом найсмачніших сирників, інформує Ukr.Media.
- Дуже важливий момент — це вибрати підходящий сир. Навіть якщо ви віддаєте перевагу знежиреним продуктам, для сирників сир повинен бути не менше 5%. Консистенція сиру має бути однорідною, а якщо він зернистий, його треба протерти через сито або збити блендером. А якщо вологий, його треба віджати через марлю.
- Тепер про консистенцію тіста. Воно має бути таким, щоб із нього можна було ліпити кульки та трохи липнути до рук. Якщо тісто буде занадто рідким, сирники будуть розвалюватися і вберуть багато олії, а якщо густим — вийдуть щільними і жорсткими.
- Якщо ви додаєте в тісто манку, потрібно обов'язково дати тісту постояти, щоб набухла крупа.
- Обережніше із цукром! Якщо його буде забагато, то вони просто почнуть пригоряти і не встигнуть пропікатися всередині. Замість цукру можна додати бананове пюре або підсолоджувач. Класична норма — 50 г цукру на 500 г сиру.
- Панірування. Якщо ви готуєте сирники на сковороді, то не завадить обваляти їх у борошні чи манці. А якщо ви довірили приготування духовці, цей крок можна пропустити.
- Обов'язкова умова — добре прогріта сковорода. Якщо сковорода буде недостатньо прогріта, сирники прилипнуть і вберуть багато олії, а це не смачно та шкідливо.
- Щоб повною мірою насолодитися смаком сирників, їх треба подавати трохи остиглими, а не гарячими. А ось сирну запіканку потрібно остудити повністю.
Рецепт приготування класичних сирників
Інгредієнти
- Сир — 500 г
- Цукор — 2 ст. л.
- Ванільний цукор — 1 ч. л.
- Яйце — 1 шт.
- Борошно — 2 ст. л. в тісто (і ще трохи для панірування)
- Сіль — щіпка
- Рослинна олія — для смаження
Приготування
Сир збиваємо блендером разом із цукром та ванільним цукром. Яйце збиваємо вилкою і додаємо до сиру і ретельно перемішуємо. Додаємо просіяне разом із сіллю борошно і добре перемішуємо. Від тіста, що вийшло, відщипуємо шматочки, формуємо кульки, злегка їх сплющуємо і обвалюємо в борошні. Обсмажуємо на розпеченій сковороді до золотистого кольору.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.