Догори
Дати відгук

Секрет ідеальних сирників: поради від щеф-кухаря

Це одна з ідеальних страв для сніданку.

2 хв на прочитання23 Січня 2024, 06:31
Секрет ідеальних сирників Секрет ідеальних сирників
Поділитись:

Не у кожної господині виходять сирники, які можна було б назвати ідеальними: то розвалюються, то не пропікаються, то надто жирні. Шеф-кухар поділився секретом найсмачніших сирників, інформує Ukr.Media.

  1. Дуже важливий момент — це вибрати підходящий сир. Навіть якщо ви віддаєте перевагу знежиреним продуктам, для сирників сир повинен бути не менше 5%. Консистенція сиру має бути однорідною, а якщо він зернистий, його треба протерти через сито або збити блендером. А якщо вологий, його треба віджати через марлю.
  2. Тепер про консистенцію тіста. Воно має бути таким, щоб із нього можна було ліпити кульки та трохи липнути до рук. Якщо тісто буде занадто рідким, сирники будуть розвалюватися і вберуть багато олії, а якщо густим — вийдуть щільними і жорсткими.
  3. Якщо ви додаєте в тісто манку, потрібно обов'язково дати тісту постояти, щоб набухла крупа.
  4. Обережніше із цукром! Якщо його буде забагато, то вони просто почнуть пригоряти і не встигнуть пропікатися всередині. Замість цукру можна додати бананове пюре або підсолоджувач. Класична норма — 50 г цукру на 500 г сиру.
  5. Панірування. Якщо ви готуєте сирники на сковороді, то не завадить обваляти їх у борошні чи манці. А якщо ви довірили приготування духовці, цей крок можна пропустити.
  6. Обов'язкова умова — добре прогріта сковорода. Якщо сковорода буде недостатньо прогріта, сирники прилипнуть і вберуть багато олії, а це не смачно та шкідливо.
  7. Щоб повною мірою насолодитися смаком сирників, їх треба подавати трохи остиглими, а не гарячими. А ось сирну запіканку потрібно остудити повністю.

Рецепт приготування класичних сирників

Інгредієнти

  • Сир — 500 г
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 2 ст. л. в тісто (і ще трохи для панірування)
  • Сіль — щіпка
  • Рослинна олія — для смаження

Приготування

Сир збиваємо блендером разом із цукром та ванільним цукром. Яйце збиваємо вилкою і додаємо до сиру і ретельно перемішуємо. Додаємо просіяне разом із сіллю борошно і добре перемішуємо. Від тіста, що вийшло, відщипуємо шматочки, формуємо кульки, злегка їх сплющуємо і обвалюємо в борошні. Обсмажуємо на розпеченій сковороді до золотистого кольору.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Одещині за незаконне використання землі водного фонду завдано збитків на сотні тисяч
На Одещині виявили незаконне використання землі водного фонду на майже 700 тис грн збитків
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Держрибагенство
Українська риба успішно замінює імпорт у системі державного забезпечення
1 хв на прочитання3 години тому
Фото із відкритих джерел
Міністр агрополітики наголосив на важливості справедливого ціноутворення в молочній галузі
2 хв на прочитання3 години тому
На Волині прокуратура судиться за повернення землі громаді
На Волині прокуратура вимагає повернути громаді 90 гектарів землі
1 хв на прочитання4 години тому
Український ринок пшениці: міжсезоння, експортні виклики та позитивні прогнози
2 хв на прочитання10 годин тому
На Київщині викрито підпільне виробництво фальсифікованого насіння на мільйони гривень
2 хв на прочитанняВчора
В Україні стартував сезон черешні: ціни поки що вдвічі вищі за минулорічні
1 хв на прочитанняВчора
Зовнішня торгівля України у І кварталі 2025 року: зростання імпорту та скорочення експорту
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
На Миколаївщині незаконно зрубали десятки дубів, завдавши значних збитків
На Миколаївщині знищили 21 цінну породу дерев
1 хв на прочитання53 хвилини тому
Зміни в процедурі передачі повноважень
Повноваження з усиновлення передано від райдержадміністрацій до сільських та селищних рад
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото ілюстративне
Куди зник колорадський жук, чому зникають метелики та чи загрожує нам голод без бджіл
3 хв на прочитання6 годин тому
Фото: НСН
Думки херсонців щодо майбутнього Каховського водосховища розділилися
2 хв на прочитання7 годин тому
Екологи нагадують: зривання червонокнижних грибів в Україні – незаконно (ФОТО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Говерла чекає на туристів: скільки коштує підкорення найвищої вершини України влітку 2025
2 хв на прочитання8 годин тому
Рятувальники Одещини попереджають про високу пожежну небезпеку влітку
1 хв на прочитання9 годин тому
Балтійський щит: Швеція посилює контроль над «тіньовим флотом» Росії
2 хв на прочитання11 годин тому