Салат-торт із червоною рибою, картоплею, сиром і яйцями стане справжньою окрасою застілля.
У процесі його приготування, крім продуктів, знадобиться харчова плівка.
Інгредієнти:
картопля — 400-450 г;
форель слабосолона — 200 г;
сир твердий — 100 г;
яйця — 5 шт.;
цибуля зелена — 50 г;
майонез — 200 г;
желатин — 8 г;
сіль за смаком;
кріп свіжий (за бажанням) — кілька гілочок;
ікра червона — за смаком.
Приготування.
Картоплю ретельно вимити за допомогою чистої кухонної губки.
Картоплю залити в каструлі або сотейнику водою, поставити на вогонь і відварити до готовності приблизно 25 хвилин після закипання.
Готову картоплю дістати з відвару і повністю остудити.
Разом із картоплею або окремо відварити яйця круто (10 хвилин після закипання). Потім остудити яйця в холодній воді.
Желатин залити 100 мл холодної води та залишити на 10 хвилин.
Потім розтопити желатин у мікрохвильовій печі або на повільному вогні (до кипіння не доводити!).
Влити желатин у майонез і добре перемішати віничком.
Яйця очистити від шкаралупи та відокремити білки від жовтків. Білки та жовтки натерти на дрібній тертці окремо.
Сир натерти на дрібній тертці.
З'єднати сир, жовтки та 140 г майонезу.
Білки з'єднати з 40 г майонезу, посолити.
Подрібнити зелену цибулю.
Картоплю очистити й натерти на великій тертці.
Форму для збирання салату застелити харчовою плівкою.
На дно форми викласти жовтково-сирну масу, розрівняти.
Наступним шаром викласти зелену цибулю.
Зелену цибулю змастити майонезом, що залишився.
Викласти білки з майонезом і желатином.
Потім викласти шар риби. Якщо у вас риба одним шматком, потрібно попередньо нарізати її невеликими скибочками.
Зверху розподілити картоплю і добре її прим’яти.
Накрити салат харчовою плівкою та відправити в холодильник мінімум на 2 години.
Через цей час прибрати плівку та перевернути салат на таріль. Забрати форму та плівку. Прикрасити за бажанням. Наприклад, кропом і червоною ікрою.
Салат-торт із червоною рибою, картоплею, сиром та яйцями готовий.
Також ми розповідали про листковий салат із крабовими паличками, яблуком, твердим сиром і яйцями — святкова страва з простих інгредієнтів.