Догори
Дати відгук

Салат-торт із червоною рибою, картоплею, сиром і яйцями — незвичайний рецепт

Його можна прикрасити кропом і червоною ікрою.

2 хв на прочитання26 Грудня 2022, 00:26
Поділитись:

Салат-торт із червоною рибою, картоплею, сиром і яйцями стане справжньою окрасою застілля.

У процесі його приготування, крім продуктів, знадобиться харчова плівка.

Інгредієнти:

картопля — 400-450 г;

форель слабосолона — 200 г;

сир твердий — 100 г;

яйця — 5 шт.;

цибуля зелена — 50 г;

майонез — 200 г;

желатин — 8 г;

сіль за смаком;

кріп свіжий (за бажанням) — кілька гілочок;

ікра червона — за смаком.

Приготування.

Картоплю ретельно вимити за допомогою чистої кухонної губки.

Картоплю залити в каструлі або сотейнику водою, поставити на вогонь і відварити до готовності приблизно 25 хвилин після закипання.

Готову картоплю дістати з відвару і повністю остудити.

Разом із картоплею або окремо відварити яйця круто (10 хвилин після закипання). Потім остудити яйця в холодній воді.

Желатин залити 100 мл холодної води та залишити на 10 хвилин.

Потім розтопити желатин у мікрохвильовій печі або на повільному вогні (до кипіння не доводити!).

Влити желатин у майонез і добре перемішати віничком.

Яйця очистити від шкаралупи та відокремити білки від жовтків. Білки та жовтки натерти на дрібній тертці окремо.

Сир натерти на дрібній тертці.

З'єднати сир, жовтки та 140 г майонезу.

Білки з'єднати з 40 г майонезу, посолити.

Подрібнити зелену цибулю.

Картоплю очистити й натерти на великій тертці.

Форму для збирання салату застелити харчовою плівкою.

На дно форми викласти жовтково-сирну масу, розрівняти.

Наступним шаром викласти зелену цибулю.

Зелену цибулю змастити майонезом, що залишився.

Викласти білки з майонезом і желатином.

Потім викласти шар риби. Якщо у вас риба одним шматком, потрібно попередньо нарізати її невеликими скибочками.

Зверху розподілити картоплю і добре її прим’яти.

Накрити салат харчовою плівкою та відправити в холодильник мінімум на 2 години.

Через цей час прибрати плівку та перевернути салат на таріль. Забрати форму та плівку. Прикрасити за бажанням. Наприклад, кропом і червоною ікрою.

Салат-торт із червоною рибою, картоплею, сиром та яйцями готовий.

Також ми розповідали про листковий салат із крабовими паличками, яблуком, твердим сиром і яйцями — святкова страва з простих інгредієнтів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.