Салат ніжинський з огірків на зиму: смакує з картоплею пюре та з будь-якою кашею

2 хв на прочитання14 Липня 2022, 23:40

Сезон консервації.

Рецептів ніжинського салату дуже багато. Сьогодні Смакота  пропонує вам один із варіантів такого салату. Готується ніжинський салат легко та швидко, а взимку він добре смакує з картоплею пюре, та з будь-якою кашею. Але це вже на ваш смак. Отже, починаємо процес консервації.

Інгредієнти для ніжинського салату:

Рецепт приготування ніжинського салату з огірків

Дрібні огірки ріжемо кружальцями, а великі розрізуємо вздовж на чотири частини і ріжемо частинками, товщина не більше 3 мм. Цибулю ріжемо півкільцями тонко (також до 3 мм). Дрібно ріжемо кріп. Вимішуємо добре всі інгредієнти.

Добре вимиваємо 5 півлітрових баночок. В кожну банку додаємо гіркий та пахучий перець. Викладаємо (добре утрамбовуючи) огіркову суміш, зверху додаємо сіль, цукор, оцет, половину лаврового листка.

. . . .

Ставимо салат у каструлю і заливаємо кип’ятком до рівня на 1,5-2 см нижче горлечка. Накриваємо стерилізованими кришками і витримуємо 20 хвилин. Далі ставимо каструлю з банками на вогонь, доводимо до кипіння і на малому вогні стерилізуємо 12 хвилин. Виймаємо банки з каструлі і відразу закатуємо. Перевертаємо, вкутуємо ковдрою до повного охолодження.

Можна відкрити одну баночку ніжинського салату на пробу. Смачного!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: