Чи є продукти, реально корисні для зору? Оптометрист на Телеграм-каналі GLAZCO відповів на це запитання.
Риба — містить жирні кислоти омега-3, які запобігають сухості очей, допомагають знизити ризик дистрофії сітківки та катаракти.
Петрушка — каротиноїди, лютеїн, бета-каротин та зеаксантин допомагають зберігати зір.
Шпинат — знижує ризик розвитку вікової макулярної дегенерації, яка веде до помутніння зору.
Яйця — містять лютеїн та зеаксантин, які допомагають зберегти гостроту зору та рятують від процесу прогресування макулярної дегенерації.
Як приклад поєднання продуктів, корисних для очей, офтальмологи пропонують рецепт простого салату.
Інгредієнти:
2 морквини
жменя волоських горіхів
пучок петрушки
сметана
столова ложка оливкової олії
Моркву почистити та натерти так, як вам подобається. Додати рубану петрушку та горіхи (які можна попередньо подрібнити або залишити цілими). Заправити сметаною та олією.
Що ще можна додати до салату? За смаком яблуко, сухофрукти, лимонний сік та інші горіхи: фундук, пекан.
Також ми розповідали, що шпинат знижує артеріальний тиск — дієтолог.