Салат із пекінської капусти з буряком, родзинками та горіхами — просто і святково

1 хв на прочитання24 Грудня 2022, 21:20

Він подається на стіл відразу.

Салат із пекінської капусти з буряком, родзинками та горіхами — проста й водночас святкова страва. Якщо у вас є вже зварений буряк, то її приготування займе дуже мало часу.

Інгредієнти:

капуста пекінська — 300-350 г;

буряк — 300 г;

родзинки — 50 г;

горіхи волоські — 40 г;

олія оливкова — 3 ст. ложки;

оцет бальзамічний — 1 ст. ложка;

сіль — 1/2 ч. ложки;

перець чорний мелений — 1/2 ч. ложки;

орегано сушений (материнка) — 1/2 ч. ложки.

Приготування.

Буряк відварити до готовності, приблизно 50 хвилин.

Готовий буряк дістати з відвару й остудити.

Родзинки залити водою і залишити на 5 хвилин. Потім злити воду й обсушити родзинки.

Горіхи нарізати великими шматочками. На сухій сковороді горіхи підсушити протягом 1 хвилини.

Пекінську капусту нарізати смужками.

Буряк очистити і нарізати тонкими смужками.

У салатник відправити капусту, буряки, родзинки та горіхи.

Заправити салат оливковою олією й оцтом. Посолити й поперчити. Додати сушений орегано.

Перемішати салат.

Викласти салат у тарілку або салатник і подавати до столу.

Також ми розповідали про салат із ковбасою, кукурудзою, сухариками та яйцями — швидко і святково.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: