- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Салат із пекінської капусти з буряком, родзинками та горіхами — просто і святково
Салат із пекінської капусти з буряком, родзинками та горіхами — просто і святково
Він подається на стіл відразу.
Салат із пекінської капусти з буряком, родзинками та горіхами — проста й водночас святкова страва. Якщо у вас є вже зварений буряк, то її приготування займе дуже мало часу.
Інгредієнти:
капуста пекінська — 300-350 г;
буряк — 300 г;
родзинки — 50 г;
горіхи волоські — 40 г;
олія оливкова — 3 ст. ложки;
оцет бальзамічний — 1 ст. ложка;
сіль — 1/2 ч. ложки;
перець чорний мелений — 1/2 ч. ложки;
орегано сушений (материнка) — 1/2 ч. ложки.
Приготування.
Буряк відварити до готовності, приблизно 50 хвилин.
Готовий буряк дістати з відвару й остудити.
Родзинки залити водою і залишити на 5 хвилин. Потім злити воду й обсушити родзинки.
Горіхи нарізати великими шматочками. На сухій сковороді горіхи підсушити протягом 1 хвилини.
Пекінську капусту нарізати смужками.
Буряк очистити і нарізати тонкими смужками.
У салатник відправити капусту, буряки, родзинки та горіхи.
Заправити салат оливковою олією й оцтом. Посолити й поперчити. Додати сушений орегано.
Перемішати салат.
Викласти салат у тарілку або салатник і подавати до столу.
Також ми розповідали про салат із ковбасою, кукурудзою, сухариками та яйцями — швидко і святково.