- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Салат “Фарби осені” з капустою на зиму
За смаком цей салат нагадує класичну солянку, але завдяки томатам, в консервації присутня своя нотка, яка надає страві оригінальності.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти :
- капуста, 800 г;
- солодкий перець та помідори по 500 г;
- цибуля та морква по 300 г;
- цукор, 5 ст.л;
- сіль, 1.5 ст.л;
- олія, 100 мл;
- оцет 9%, 50 мл.
Процес приготування
Я роблю цю заготівлю порційно, щоб відкрити баночку і одразу її з’їсти. З цього обсягу продуктів виходить 5 баночок по 500 г.
Капусту шаткуємо, солодкий перець ріжемо соломкою, цибулю – півкільцями, моркву тремо на великій тертці.
Томати ріжемо шматочками.
Змішуємо капусту, томати, солодкий перець, цибулю і моркву, солимо і засипаємо цукор, вливаємо оцет і олію. Перемішуємо і залишаємо на 2 години, періодично перемішуючи.
Розкладаємо в чисті баночки, трохи трамбуємо і заливаємо до верху рідиною, що виділилася з овочів.
Накриваємо кришками і ставимо банки на рушник в каструлю, наливаємо по плічка банок гарячу воду.
Стерилізуємо з моменту закипання води 35 хвилин. Закручуємо кришками, перевертаємо банки та залишаємо остигати.
Консервація зберігається у будь-якому затемненому та прохолодному місці кілька років.
Дуже смачний салат, який ви можете подавати до обіду та вечері, додавати в борщ та тушковані овочі.