Салат «Десятка» належить до найпопулярніших заготовок на зиму через простоту приготування та доступність продуктів. Окрім того, це дуже смачно.
Інгредієнти:
баклажани — 10 шт.;
помідор — 1 шт.;
солодкий перець — 3 шт.;
морква — 2 шт.;
цибуля — 2 шт.;
зелень (наприклад, петрушка, кріп, кінза, селера) — по ½ пучка кожного виду;
оцет 9 % — 3 ст. л.;
часник (за бажанням) — ½ головки;
гострий перчик (за бажанням) — кілька кружалець.
Приготування.
Баклажани порізати кружальцями, решту овочів — кубиками, моркву потерти на тертці.
Баклажани посолити, за годину відтиснути.
Всі овочі обсмажити окремо, потім змішати.
Зелень покришити і всипати до овочів.
На смак посолити, поперчити, влити оцет. Можна додати дрібно порізаний часник та гострий перчик.
Розкласти по півлітрових банках. Стерилізувати годину. Зі зазначеної кількості має вийти 8 баночок по 500 г.
Також ми писали про пікантний салат із кабачків з морквою та кропом на зиму: простий і бюджетний рецепт.