Лікар-дієтолог Олена Соломатіна порадила людям, які страждають на гіпертонію, відмовитися від великої кількості алкоголю та скоротити споживання солоних продуктів.
У розмові фахівець пояснила, що гіпертонікам варто відмовитися від сиру, тому що в ньому міститься велика кількість солі, здатної підвищувати рівень артеріального тиску. Зокрема, дуже багато солі міститься у пармезані. Крім цього, Соломатіна закликала утриматися від вживання салату «Олів'є», оскільки у його рецепті присутні ковбаса та майонез.
За словами фахівця, гіпертоніки можуть приготувати альтернативний варіант салату та додати до нього замість ковбаси курячу грудку або нежирну яловичину. «Оселедець необхідно брати дуже малосольний або вимочувати його. Здебільшого треба їсти «шубу».
Майонез також можна замінити йогуртом чи нежирною сметаною», - розповіла експерт.
Лікар підкреслила, що гіпертонікам протипоказаний будь-який алкоголь, особливо у момент підвищеного тиску, оскільки спиртне провокує зневоднення та інтоксикацію. Такий стан сильно підвищує тиск, зростає схильність до інфарктів та інсультів.