Догори
Дати відгук

Рисовий суп із кількою в томаті — смачна та проста перша страва

Рис можна використовувати будь-який — круглий чи довгий.

1 хв на прочитання17 Жовтня 2024, 07:24
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Рисовий суп із кількою в томаті — це чудовий вибір для тих, хто любить смачні та прості страви з нотками домашнього затишку. Рис у цьому рецепті можна використовувати будь-який — круглий чи довгий.

Інгредієнти:

рибні консерви в томатному соусі (кілька в томаті) — 250 г;

рис — 100 г;

картопля — 180 г;

морква — 50 г;

цибуля ріпчаста — 40 г;

лавровий лист — 1-2 шт.;

томатна паста — 1,5 ст. ложки;

перець запашний горошком — 3-4 шт.;

сіль — до смаку;

перець чорний мелений — до смаку;

вода — 1,8 л.

Приготування.

Відкрити баночку кільки у томаті.

Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці.

Очищену картоплю нарізати середніми шматочками.

У каструлю викласти картоплю, цибулю та моркву.

Рис промити, кілька разів змінюючи воду, і додати в каструлю. Туди ж відправити лавровий лист і запашний перець горошком. Всипати сіль.

Влити в каструлю воду.

Поставити каструлю на вогонь і варити суп при невеликому кипінні 20 хвилин, аби рис і картопля стали м'якими.

Викласти у суп рибні консерви в томатному соусі та додати томатну пасту.

Перемішати та варити суп ще 5 хвилин. За бажання поперчити.

Готовому супу дати настоятися під кришкою 8-10 хвилин.

Розлити гарячий томатний суп із рибними консервами та рисом по тарілках і подавати до столу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.