Рис із морквою, цибулею та куркумою (на сковороді) — страва, яка поєднує в собі мінімум інгредієнтів і максимум смаку й аромату. Такий рис не лише апетитно виглядає завдяки своїм яскравим кольорам, а й наповнює кухню неймовірним східним ароматом. Здавалося б, прості продукти, але в поєднанні вони створюють страву, яка підходить як для пісного меню, так і як чудовий гарнір до м’яса, риби чи птиці. Для його приготування найкраще використовувати рис сорту басматі — він після приготування завжди виходить розсипчастим.
Інгредієнти:
рис довгозерний — 200 г;
цибуля ріпчаста — 70 г (1 невелика);
морква — 60 г (½ шт.);
куркума мелена — ½ ч. ложки;
сіль — ½ ч. ложки (до смаку);
перець чорний мелений — дрібка (до смаку);
олія соняшникова — 45 мл (3 ст. ложки);
цибуля зелена (для подачі, за бажанням) — кілька пір'їн;
вода — 450 мл.
Приготування.
Закип'ятити воду.
Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати маленькими кубиками, а моркву натерти на великій тертці.
У сковороді розігріти олію. Перекласти в олію цибулю з морквою й обсмажити овочі на сильному вогні, часто перемішуючи близько 4 хвилин.
Потім до сковороди відправити рис, всипати сіль, чорний мелений перець і куркуму.
Вогонь під сковородою зменшити до середнього, прогріти вміст сковороди безперервно перемішуючи, 1 хвилину. Зернятка рису повинні просочитись олією, а інгредієнти рівномірно розподілитися між собою.
Залити рис окропом. Пропорція рису та води приблизно 1:2.
Вміст сковороди перемішати, довести рідину до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою сковороду й готувати рис близько 25 хвилин, поки він не буде повністю готовий, а вода не вбереться.
Готовий рис перемішати й посипати подрібненою зеленою цибулею.
Золотистий і розсипчастий рис із морквою, цибулею та куркумою готовий!
Більше новин читайте на GreenPost.