Рис із морепродуктами й овочами — смачно і ситно

2 хв на прочитання17 Квітня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко»

Подавайте страву до столу відразу після приготування.

Рис із морепродуктами й овочами — це смачна і поживна страва. Щоб її приготувати, не потрібно мати великий досвід у кулінарному мистецтві. Вона ідеально підходить як для буднів, так і для святкового столу.

Інгредієнти:

рис (вказана вага рису у сирому вигляді) — 100 г;

морепродукти (морський коктейль) — 200 г;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

часник — 1 зубчик;

морква — 1 шт.;

перець солодкий — 1 шт.;

кукурудза консервована — 3 ст. ложки;

олія соняшникова — 40 мл;

зелень — за смаком;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком.

Приготування.

У каструлю налити воду, довести до кипіння, посолити і всипати рис. Відварити рис до готовності залежно від сорту (в середньому близько 15 хвилин після закипання води).

Відварений рис відкинути на друшляк і дати стекти воді. Перекласти готовий рис у миску.

Солодкий перець помити, видалити внутрішні перегородки та насіння, м'якоть перцю нарізати соломкою.

Цибулю почистити, нарізати маленькими кубиками.

Моркву почистити, нарізати соломкою.

Часник почистити, подрібнити.

У сковороді розігріти олію. Обсмажити на цій олії кілька хвилин цибулю та часник.

Додати моркву й обсмажити ще кілька хвилин.

З консервованої кукурудзи злити рідину і перекласти зерна разом із перцем у сковороду до цибулі з часником та морквою.

Продовжувати обсмажувати овочі до м'якості перцю.

Потім до овочів додати морепродукти (якщо морепродукти заморожені, попередньо розморозити їх).

Посолити, поперчити все це й обсмажувати протягом 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи, доки морепродукти не приготуються.

У сковороду покласти готовий рис.

Перемішати, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися між собою.

Посипати готову страву подрібненою зеленню.

Рис із морепродуктами й овочами готовий. Подавайте страву до столу відразу після приготування.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: