Рис із морепродуктами й овочами — це смачна і поживна страва. Щоб її приготувати, не потрібно мати великий досвід у кулінарному мистецтві. Вона ідеально підходить як для буднів, так і для святкового столу.
Інгредієнти:
рис (вказана вага рису у сирому вигляді) — 100 г;
морепродукти (морський коктейль) — 200 г;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
часник — 1 зубчик;
морква — 1 шт.;
перець солодкий — 1 шт.;
кукурудза консервована — 3 ст. ложки;
олія соняшникова — 40 мл;
зелень — за смаком;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
У каструлю налити воду, довести до кипіння, посолити і всипати рис. Відварити рис до готовності залежно від сорту (в середньому близько 15 хвилин після закипання води).
Відварений рис відкинути на друшляк і дати стекти воді. Перекласти готовий рис у миску.
Солодкий перець помити, видалити внутрішні перегородки та насіння, м'якоть перцю нарізати соломкою.
Цибулю почистити, нарізати маленькими кубиками.
Моркву почистити, нарізати соломкою.
Часник почистити, подрібнити.
У сковороді розігріти олію. Обсмажити на цій олії кілька хвилин цибулю та часник.
Додати моркву й обсмажити ще кілька хвилин.
З консервованої кукурудзи злити рідину і перекласти зерна разом із перцем у сковороду до цибулі з часником та морквою.
Продовжувати обсмажувати овочі до м'якості перцю.
Потім до овочів додати морепродукти (якщо морепродукти заморожені, попередньо розморозити їх).
Посолити, поперчити все це й обсмажувати протягом 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи, доки морепродукти не приготуються.
У сковороду покласти готовий рис.
Перемішати, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися між собою.
Посипати готову страву подрібненою зеленню.
Рис із морепродуктами й овочами готовий. Подавайте страву до столу відразу після приготування.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.