Не лише очікування важкої зими, а й вимушені відключення електроенергії змушують замислитися над питанняи приготування їжі та зберігання готових продуктів. Зокрема варто закрутити в банки готові супи. Наприклад, розсольник.
Інгредієнти:
перлова крупа — 2,5 cклянки;
свіжі огірки — 0,5 кг;
квашені огірки — 0,5 кг;
морква — 0,5 кг;
цибуля — 0,5 кг;
помідори — 4 шт.;
часник — 5 зубців;
сіль — 1 столова ложка;
цукор — 2 чайні ложки;
зелень петрушки та кропу.
Приготування.
Перловку відварити до готовності.
Моркву та цибулю пересмажити.
Помідори подрібнити блендером.
Додати моркву із цибулею. Тушкувати хвилин 10-20.
Додати кислі огірки, нарізані брусочками. Тушкувати хвилин 10 і додати по черзі інгредієнти, що залишилися. Перловку та зелень в останню чергу.
Тушкувати 20 хвилин і розкласти по баночках.
Зберігати у підвалі.
Також ми розповідали про лінивий плов у рукаві: простий рецепт.