Догори
Дати відгук

Розроблено нові методичні рекомендації для учасників програми контролю сирого молока

Рада об’єднує 160 науковців та фахівців різних спеціальностей

2 хв на прочитання2 години тому
Контроль сирого молока Контроль сирого молока
Поділитись:

Науково-методичною радою Держпродспоживслужби було схвалено методичні рекомендації «Виявлення залишків протимікробних препаратів та інших інгібіторів у сирому молоці. Використання скринінгових та підтверджуючих методів у межах програми контролю сирого молока». Про це повідомляють у Держпродспоживчслужбі. 

Методичні рекомендації розроблені Державним науково-дослідним контрольного інститутом ветеринарних препаратів та кормових добавок за підтримки швейцарсько-української програми “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України” (QFTP) з метою розуміння вибору методу при проведенні лабораторних досліджень (випробувань) на визначення залишків протимікробних речовин/антибіотиків.

У методичних рекомендаціях описуються:

  • принципи скринінгових і підтверджуючих методів щодо визначення залишків протимікробних речовин/антибіотиків, а також інших інгібіторів;
  • переваги та недоліки цих методів;
  • вимоги до аналітичних методів;
  • інтерпретація результатів лабораторних досліджень (випробувань).

Методичні рекомендації будуть корисними для фахівців лабораторій, уповноважених Держпродспоживслужбою на проведення досліджень зразків сирого молока в межах програми контролю сирого молока, операторів ринку молока та молочних продуктів, фахівців Держпродспоживслужби, що здійснюють контроль виробництва молока та його введення в обіг, слухачів факультетів післядипломного навчання, науковців, викладачів та здобувачів вищої освіти зі спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» і 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

«Науково-методична рада Держпродспоживслужби здійснює наукове, науково-методичне та науково-практичне та експертне супроводження широкого кола питань, що віднесені до компетенції Держпродспоживслужби. Рада об’єднує 160 науковців та фахівців різних спеціальностей, завдяки чому у нас є можливість мати науково значущу інформацію про стан та перебіг різних біологічних процесів, у тому числі у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема і про проблематику виробництва, зберігання, транспортування та реалізації сирого молока», - наголосив Сергій Захарін, заступник Голови Держпродспоживслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Із текстом методичних рекомендацій можна ознайомитися за посиланням.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost