- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Розпочніть день яскраво: простий рецепт панкейків зі шпинатом до сніданку
Розпочніть день яскраво: простий рецепт панкейків зі шпинатом до сніданку
Подавайте зі сметаною, вершковим соусом чи густим йогуртом.
Ситні панкейки зі шпинатом легко стануть частиною здорового меню, адже листя шпинату містить велику кількість вітамінів, білків, клітковини, заліза та зберігає свої корисні властивості навіть після теплової обробки.
Для рівномірного кольору панкейків шпинат подрібнюють у блендері до однорідності. Борошно додають невеликими порціями, аби уникнути утворення грудочок та домогтися бажаної консистенції тіста. Воно повинно бути в міру густим, але при цьому досить швидко стікати з ложки.
Довго смажити шпинатні панкейки не потрібно — щойно на поверхні з'являться бульбашки, перевертайте й підсмажуйте з іншого боку. Легка золотиста скоринка означає, що панкейки готові.
Подавайте зі сметаною, вершковим соусом чи густим йогуртом. Доповнити страву можна свіжими овочами, м'ясом або шматочком слабосоленої сьомги.
ІНГРЕДІЄНТИ
Шпинат | 150 г |
Борошно пшеничне | 250 г |
Яйця | 2 шт. |
Молоко | 150 мл |
Рослинна олія | 1 ст. л. |
Сіль | 0,5 ч. л. |
Цукор | 1 ч. л. |
Сметана | 200 г |
Сода | дрібка |
Розпушувач | 1 ч. л. |
ПРИГОТУВАННЯ
- У великій посудині перемішуємо сметану, яйця, олію, сіль та цукор.
- Шпинат розморожуємо, збиваємо у блендері до однорідності, разом із молоком додаємо до яєчно-сметанної маси.
- Просіюємо борошно, змішуємо з розпушувачем та дрібкою соди. Додаємо до шпинатної суміші.
- На розігріту сковороду невеликими острівцями викладаємо тісто. Підсмажуємо з двох боків до готовності.
Готові панкейки викладаємо на тарілки, даємо кілька хвилин охолонути. Поливаємо сметанкою та смакуємо теплими.