Догори
Дати відгук

Розпочніть день яскраво: простий рецепт панкейків зі шпинатом до сніданку

Подавайте зі сметаною, вершковим соусом чи густим йогуртом.

1 хв на прочитання02 Листопада 2023, 18:18
Простий рецепт до сніданку Простий рецепт до сніданку
Поділитись:

Ситні панкейки зі шпинатом легко стануть частиною здорового меню, адже листя шпинату містить велику кількість вітамінів, білків, клітковини, заліза та зберігає свої корисні властивості навіть після теплової обробки.

Для рівномірного кольору панкейків шпинат подрібнюють у блендері до однорідності. Борошно додають невеликими порціями, аби уникнути утворення грудочок та домогтися бажаної консистенції тіста. Воно повинно бути в міру густим, але при цьому досить швидко стікати з ложки.

Довго смажити шпинатні панкейки не потрібно — щойно на поверхні з'являться бульбашки, перевертайте й підсмажуйте з іншого боку. Легка золотиста скоринка означає, що панкейки готові.

Подавайте зі сметаною, вершковим соусом чи густим йогуртом. Доповнити страву можна свіжими овочами, м'ясом або шматочком слабосоленої сьомги.

ІНГРЕДІЄНТИ

Шпинат

150 г

Борошно пшеничне

250 г

Яйця

2 шт.

Молоко

150 мл

Рослинна олія

1 ст. л.

Сіль

0,5 ч. л.

Цукор

1 ч. л.

Сметана

200 г

Сода

дрібка

Розпушувач

1 ч. л.

ПРИГОТУВАННЯ

  1. У великій посудині перемішуємо сметану, яйця, олію, сіль та цукор.
  2. Шпинат розморожуємо, збиваємо у блендері до однорідності, разом із молоком додаємо до яєчно-сметанної маси.
  3. Просіюємо борошно, змішуємо з розпушувачем та дрібкою соди. Додаємо до шпинатної суміші. 
  4. На розігріту сковороду невеликими острівцями викладаємо тісто. Підсмажуємо з двох боків до готовності.

Готові панкейки викладаємо на тарілки, даємо кілька хвилин охолонути. Поливаємо сметанкою та смакуємо теплими.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
ФОТО: ілюстративне
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитанняВчора
Аграрне підприємство сплатило 70 млн грн податків після перевірки ДПС
Податковий контроль в агробізнесі: провідне підприємство сплатило 70 млн грн після перевірки ДПС
1 хв на прочитанняВчора
Фото: скріншот з відео
Неймовірно смачна квашена капуста з медом: рецепт, який зберігає твердість
1 хв на прочитанняВчора
Фото: utb.llc
Соняшникова олія дорожчає на тлі обмеженої пропозиції
3 хв на прочитання22 Жовтня 2025
У Лондоні пограбували фуру з українським вином Chateau Chizay (ФОТО)
1 хв на прочитання22 Жовтня 2025
В Україні розпочався аудит для відкриття ринку яловичини Великої Британії
1 хв на прочитання22 Жовтня 2025
Верховна Рада проголосувала за присвоєння звання Героя України фермеру Олександру Гордієнку
1 хв на прочитання21 Жовтня 2025
Україна стала офіційним членом Генеральної комісії з рибальства у Середземномор’ї
1 хв на прочитання21 Жовтня 2025