Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін взяв участь у заходах Всеукраїнського відбору вин-амбасадорів 2024 року, основним організатором якого є Українська корпорація по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром».
Відбір проводиться в рамках реалізації міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Найкращі зразки, які стануть «посольскими» винами, представлятимуть Україну в дипломатичних установах України за кордоном, а також в унікальному культурному центрі вина La Cite du Vin у французькому місті Бордо.
Представники Держпродспоживслужби є офіційними спостерігачами за роботою дегустаційної комісії та виконанням всіх необхідних процедур.
За словами Сергія Захаріна, визначення вин-амбосадорів є вельми актуальним - з огляду на необхідність підтримки високого авторитету українських виноробів, а також стимулювання вітчизняного виробництва вин.
За словами генерального директора Української корпорації по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром» Володимира Кучеренка, постійна присутність українських вин в La Cité du Vin забезпечує належне представлення України як виноробної держави з багатою скарбницею національного виноробства перед усією світовою спільнотою.
Нагадаємо, що у серпні 2024 року Держпродспоживслужба (в особі Голови Сергія Ткачука) та «Укрвинпром» (в особі генерального директора Володимира Кучеренка) уклали розширений Меморандум про співпрацю, метою якого є створення надійних умов для розвитку виноробства в Україні та забезпечення високої якості української та імпортної продукції, просування українських вин на внутрішньому та міжнародному ринках.
Очікується, що укладена угода дозволить ефективно реалізувати спільні ініціативи з розвитку та підтримки української виноградарсько-виноробної галузі, зокрема в частині проведення просвітницьких заходів для споживачів щодо якості та безпеки виноробної продукції.
Більше новин читайте на GreenPost.