- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Розкішний яблучний пиріг «Ніжинка» до чаю: не залишиться навіть крихти
Розкішний яблучний пиріг «Ніжинка» до чаю: не залишиться навіть крихти
Приготуємо заварний крем
Яблучний пиріг “Ніженка” готується з заварним кремом, що робить його, насправді, дуже ніжним і соковитим. В цілому, пиріг складається з простих продуктів, що робить його дуже доступним.
Для приготування потрібно:
Для крему:
- 1 яйце
- Дрібка солі
- 8 г ванільного цукру
- 60 г цукру
- 250 мл молока
- 40 г кукурудзяного крохмалю
- 2 чайні ложки лимонного соку
- 30 г вершкового масла
- Для тіста:
- 2 яйця
- Дрібка солі
- 8 г ванільного цукру
- 120 г цукру
- 100 мл олії
- 130 мл теплого молока
- 280 г борошна
- 16 г розпушувача
- 3 яблука
- 50 г родзинок
- 1 яєчний жовток
- 2 столові ложки молока
Форма для запікання 24 см.
Приготування:
Приготуємо заварний крем – яйце з’єднаємо з цукром, крохмалем, ваніліном, сіллю і молоком. Добре зіб’ємо масу вінчиком і поставимо уварюватися на середній вогонь, постійно помішуючи. Для аромату додамо трохи лимонного соку.
Коли крем стане густіти, додамо вершкове масло, перемішаємо і вимкнемо вогонь.
- На дно змащеної форми викладемо шматочки яблука і злегка присипаємо їх цукром.
- Приготуємо тісто – яйця збиваємо з цукром і ваніліном. Вливаємо олію і молоко.
- Просіємо борошно з розпушувачем, замісимо тісто.
- Виливаємо тісто в форму. Крем розділимо “завитком”.
- Шматочки яблука розділимо між смужками крему. Посипаємо родзинками ( за бажанням ).
- Жовток з’єднаємо з молоком і збовтаємо. Змащуємо пиріг цієї сумішшю.
- Випікаємо 35-40 хвилин ( при 180 градусів ) і посипаємо цукровою пудрою.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!