Родина переселенців пече хліб та тістечка: як сімейної пекарня переросла у бізнес на Донеччині

2 хв на прочитання07 Січня 2022, 18:00

Випікаютьо щодня понад п'ятдесят найменувань різної продукції.

Анастасія Гребенюк та Сергій Кулаков після початку бойових дій у 2014 році виїхали з Донецька. Зараз вони живуть у селищі Ямпіль Лиманської громади, що на Донеччині. З 2019 року розвивають пекарню у Лимані. Нещодавно відкрили ще одну у Кремінній на Луганщині. За сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID) у пекарнях впроваджують вимоги системи управління безпечністю харчових продуктів (HACCP), ідеться у повідомленнні проєкту.

Першу пекарню за франшизою від мережі “Сімейна пекарня” родина відкрила у Лимані два роки тому. За словами Анастасії, закладів такого типу у місті не було, тож вирішили розвивати цей напрямок. Свіжа випічка та тістечка швидко прийшлися до смаку жителям міста.

“Зараз ми випікаємо щодня понад п'ятдесят найменувань різної продукції. Це хліб із дріжджового та листкового тіста, здобна випічка, кекси, тістечка, також робимо сосиски в тісті та хотдоги. Нашу продукцію полюбили жителі Лимана”, - розповідає власниця Сімейної пекарні Анастасія Гребенюк.

У грудні цього року другу пекарню родина відкрила у Кремінній Луганської області. В обох закладах працюють десять жінок. Щодня по хліб та випічку до пекарень приходять сотні людей.

Враховуючи, що працівники виготовляють продукти харчування, власники бізнесу дбають про безпеку своєї продукції. Саме тому родина подала заявку до Проєкту USAID на отримання консультацій із впровадження системи HACCP у пекарні.

“ Дотримання санітарних норм та правил мінімізує ризики у нашій роботі. Наприклад, ми працюємо на невеликій площі у 30 квадратних метрів, тут і випікаємо, і продаємо, тож потрібно так організувати процес, щоб ці напрямки не перетиналися, не було перехресного забруднення. Ми розпочали з формування програми передумови щодо безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для обробки харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з ними. Далі напрацювали інші програми-передумови, розпочали написання інструкцій та журналів, переглянули планування виробничого та побутового приміщень. Для нас пріоритетом є безпечність нашої продукції для кінцевого споживача”, - ділиться підприємниця.

До слова, імпортні чи українські вина: експерт розповів, що вітчизняні — дуже близькі до органічних.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: