Догори
Дати відгук

Різотто з грибами — ідеально підійде для затишної вечері чи особливого випадку

Спокійно експериментуйте — страва може бути як із морепродуктами, так і з овочами чи шматочками м’яса.

2 хв на прочитання13 Листопада 2024, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Різотто з грибами — це класична італійська страва, яка поєднує ніжний вершковий смак рису з ароматом лісових грибів. Головна особливість різотто — це особливий спосіб приготування, коли рис повільно тушкують, додаючи бульйон невеликими порціями. Це дозволяє страві досягти кремової текстури, а кожне зернятко вбирає насичений смак і аромат. Ідеально підійде для затишної вечері чи особливого випадку.

Рис краще обирати короткозернистий, чудово підійде арборіо. Для ідеального різотто рис має бути трішки недовареним (аль-денте), але за текстурою не розсипчастим, а ніби плавати в соусі. Гриби підійдуть будь-які. Для прикрашання можете кілька грибочків нарізати великими шматочками, а якщо вони малі, то взагалі не ріжте.

Головне, бульйон необхідно вливати поступово, щоб домогтися кремової текстури, а вино краще обирати сухе. За 5 хвилин до готовності можна посипати свіжою зеленню та тертим пармезаном. Узагалі спокійно експериментуйте — страва може бути як із морепродуктами, так і з овочами чи шматочками м’яса.

Інгредієнти:

рис — 300 г;

вершкове масло — 100 г;

цибуля — 1 шт.;

біле вино — 200 мл;

шампіньйони — 300 г;

курячий бульйон — 1 л;

сіль, спеції — до смаку.

Приготування.

Дрібно нарізати цибулю, посмажити до золотистого кольору. Гриби нарізати й додати до цибулі, готувати ще 5-7 хвилин.

Додати рис, обсмажити 2 хвилини, постійно помішуючи.

Залити суміш курячим бульйоном і вином. Тушкувати, поки не випарується половина рідини.

Додати сіль і спеції. Варити до готовності.

Подавати відразу гарячим, інакше він злипнеться.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитаннягодина тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025