Догори
Дати відгук

Різотто з грибами — ідеально підійде для затишної вечері чи особливого випадку

Спокійно експериментуйте — страва може бути як із морепродуктами, так і з овочами чи шматочками м’яса.

2 хв на прочитання13 Листопада 2024, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Різотто з грибами — це класична італійська страва, яка поєднує ніжний вершковий смак рису з ароматом лісових грибів. Головна особливість різотто — це особливий спосіб приготування, коли рис повільно тушкують, додаючи бульйон невеликими порціями. Це дозволяє страві досягти кремової текстури, а кожне зернятко вбирає насичений смак і аромат. Ідеально підійде для затишної вечері чи особливого випадку.

Рис краще обирати короткозернистий, чудово підійде арборіо. Для ідеального різотто рис має бути трішки недовареним (аль-денте), але за текстурою не розсипчастим, а ніби плавати в соусі. Гриби підійдуть будь-які. Для прикрашання можете кілька грибочків нарізати великими шматочками, а якщо вони малі, то взагалі не ріжте.

Головне, бульйон необхідно вливати поступово, щоб домогтися кремової текстури, а вино краще обирати сухе. За 5 хвилин до готовності можна посипати свіжою зеленню та тертим пармезаном. Узагалі спокійно експериментуйте — страва може бути як із морепродуктами, так і з овочами чи шматочками м’яса.

Інгредієнти:

рис — 300 г;

вершкове масло — 100 г;

цибуля — 1 шт.;

біле вино — 200 мл;

шампіньйони — 300 г;

курячий бульйон — 1 л;

сіль, спеції — до смаку.

Приготування.

Дрібно нарізати цибулю, посмажити до золотистого кольору. Гриби нарізати й додати до цибулі, готувати ще 5-7 хвилин.

Додати рис, обсмажити 2 хвилини, постійно помішуючи.

Залити суміш курячим бульйоном і вином. Тушкувати, поки не випарується половина рідини.

Додати сіль і спеції. Варити до готовності.

Подавати відразу гарячим, інакше він злипнеться.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Які іграшки не можна вішати на ялинку 2026 року
Як правильно прикрасити ялинку, щоб задобрити Вогняного Коня
1 хв на прочитання36 хвилин тому
На Закарпатті оголошено жовтий рівень небезпеки через туман
Жовтий рівень небезпеки: Закарпаття накриє густий туман у ніч на 22 грудня
1 хв на прочитаннягодина тому
На станції «Академік Вернадський» народилося 1200 пінгвінят. Фото: Уніан
Рекордний сезон на Галіндезі: українські полярники нарахували понад 700 гнізд із малечею пінгвінів
1 хв на прочитання3 години тому
У Карпатах оновили гірський притулок «Рогнєска» для туристів
У Карпатах відремонтували притулок для туристів
1 хв на прочитання5 годин тому
Йоль, Коляда та Сонцеворот: як змінити життя у найдовшу ніч року, поради від кармолога
3 хв на прочитання8 годин тому
Україна очолила Європейську мережу IANPHI: Ольгу Гвоздецьку обрано головою
1 хв на прочитання9 годин тому
Держрибагентство розпочало масштабну кампанію з розподілу квот на промвилов біоресурсів
1 хв на прочитання11 годин тому
Всесвітній день медитації: офіційне свято спокою та ментального здоров'я
2 хв на прочитання12 годин тому