- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Різотто з грибами — ідеально підійде для затишної вечері чи особливого випадку
Різотто з грибами — ідеально підійде для затишної вечері чи особливого випадку
Спокійно експериментуйте — страва може бути як із морепродуктами, так і з овочами чи шматочками м’яса.
Різотто з грибами — це класична італійська страва, яка поєднує ніжний вершковий смак рису з ароматом лісових грибів. Головна особливість різотто — це особливий спосіб приготування, коли рис повільно тушкують, додаючи бульйон невеликими порціями. Це дозволяє страві досягти кремової текстури, а кожне зернятко вбирає насичений смак і аромат. Ідеально підійде для затишної вечері чи особливого випадку.
Рис краще обирати короткозернистий, чудово підійде арборіо. Для ідеального різотто рис має бути трішки недовареним (аль-денте), але за текстурою не розсипчастим, а ніби плавати в соусі. Гриби підійдуть будь-які. Для прикрашання можете кілька грибочків нарізати великими шматочками, а якщо вони малі, то взагалі не ріжте.
Головне, бульйон необхідно вливати поступово, щоб домогтися кремової текстури, а вино краще обирати сухе. За 5 хвилин до готовності можна посипати свіжою зеленню та тертим пармезаном. Узагалі спокійно експериментуйте — страва може бути як із морепродуктами, так і з овочами чи шматочками м’яса.
Інгредієнти:
рис — 300 г;
вершкове масло — 100 г;
цибуля — 1 шт.;
біле вино — 200 мл;
шампіньйони — 300 г;
курячий бульйон — 1 л;
сіль, спеції — до смаку.
Приготування.
Дрібно нарізати цибулю, посмажити до золотистого кольору. Гриби нарізати й додати до цибулі, готувати ще 5-7 хвилин.
Додати рис, обсмажити 2 хвилини, постійно помішуючи.
Залити суміш курячим бульйоном і вином. Тушкувати, поки не випарується половина рідини.
Додати сіль і спеції. Варити до готовності.
Подавати відразу гарячим, інакше він злипнеться.
Більше новин читайте на GreenPost.