Різдвяна кутя — рецепт із халвою

1 хв на прочитання07 Січня 2023, 00:29

Якщо у вас домашня пшениця, то її потрібно наперед просушити і залити водою на ніч.

Є дуже багато рецептів різдвяної куті, і з’являються нові. Наприклад, рецепт із халвою. Якщо у вас пшениця домашня, то її для приготування куті потрібно наперед просушити і залити водою на ніч.

Інгредієнти:

пшенична кутя — 400 г;

макова начинка / мак — 100 г / 70 г;

волоські горіхи — 200 г;

мед — 5 ст. л.;

цукор — за смаком;

соняшникова халва — 100 г.

Приготування.

Поставити воду на вогонь. Води потрібно у два рази більше, ніж крупи. Підсолити, довести до кипіння.

Промити пшеничну кутю.

Вкинути кутю варитись.

Помішуючи, варити кашу до готовності — якщо потрібно, доливати воду.

Якщо у вас не готова макова начинка, а сухий мак, протерти його через блендер або кавомолку. Залити окропом, додати цукор і прокип’ятити на маленькому вогні 10-15 хв.

Горіхи подрібнити.

Окремо приготувати киплячу воду на саму кутю, щоб її потім вимішувати, але не гарячу.

Коли каша зварилась, остудити її. Змішати всі інгредієнти: кашу додати у холодну киплячу воду, до неї підмішати макову начинку, подрібнені горіхи, мед і халву, перемішати, додати цукор по смаку.

Раніше ми вже писали про кутю — як приготувати, щоби сподобалось усім.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: