Є дуже багато рецептів різдвяної куті, і з’являються нові. Наприклад, рецепт із халвою. Якщо у вас пшениця домашня, то її для приготування куті потрібно наперед просушити і залити водою на ніч.
Інгредієнти:
пшенична кутя — 400 г;
макова начинка / мак — 100 г / 70 г;
волоські горіхи — 200 г;
мед — 5 ст. л.;
цукор — за смаком;
соняшникова халва — 100 г.
Приготування.
Поставити воду на вогонь. Води потрібно у два рази більше, ніж крупи. Підсолити, довести до кипіння.
Промити пшеничну кутю.
Вкинути кутю варитись.
Помішуючи, варити кашу до готовності — якщо потрібно, доливати воду.
Якщо у вас не готова макова начинка, а сухий мак, протерти його через блендер або кавомолку. Залити окропом, додати цукор і прокип’ятити на маленькому вогні 10-15 хв.
Горіхи подрібнити.
Окремо приготувати киплячу воду на саму кутю, щоб її потім вимішувати, але не гарячу.
Коли каша зварилась, остудити її. Змішати всі інгредієнти: кашу додати у холодну киплячу воду, до неї підмішати макову начинку, подрібнені горіхи, мед і халву, перемішати, додати цукор по смаку.
Раніше ми вже писали про кутю — як приготувати, щоби сподобалось усім.