Догори
Дати відгук

Резерву продуктів достатньо: влада запевнила, що запаси є

За даними радника голови офісу президента Михайла Подоляка, запасів на складах вистачить більше ніж на два тижні.

3 хв на прочитання24 Лютого 2022, 15:48
Поділитись:

Торговельні мережі заявляють, що мають великий резерв продуктів, а деякі супермакети закриті заради безпеки співробітників та покупців. Загалом в Україні, за даними радника голови офісу президента Михайла Подоляка, запасів на складах вистачить більше ніж на два тижні.

"У крупних мережах супермакетів складські запаси є на 15-20 днів. Ситуація може змінитися через спекулятивний попит, але найближчим часом буде прийнято заходи", — сьогодні на брифінгу заявив Михайло Подоляк.

У Житомирі вже почали створювати перший резерв продуктів: мерія уклала угоди на 8 мільйонів гривень, повідомив міський голова Сергій Сухомлін у відозверненні:

"Зараз ми відпрацьовуємо ще один договір приблизно на 50 млн грн для того, щоб мати розуміння, яку кількість людей і упродовж якого часу зможемо забезпечити. Щоб ми розуміли, що 30 тисяч чи 60 тисяч людей ми зможемо забезпечити продуктами харчування. Крім того, логістично відпрацьовуємо, де ці продукти будуть знаходитись, їх охорона та доставка".

Торговельна мережа АТБ заявила, що працює у максимально посиленому режимі. "Магазини забезпечені товарами всіх категорій у повному обсязі. Компанія має достатню кількість товарних залишків для забезпечення споживчого попиту у разі його збільшення. Логістична та транспортна інфраструктура компанії знаходиться під особовим контролем", — йдеться в офіційній заяві корпорації. В АТБ розробили плани на випадок ще більшого загострення ситуації і заявили, що введені додаткові посилені заходи безпеки, щодо можливої необхідної евакуації співробітників компанії.

Fozzy Group у заяві повідомили, що деякі магазини сьогодні працювати не будуть.

"Найважливіше для нас, щоб співробітники і гості були в безпеці. Про те, які працюють і за яким графіком будемо оперативно повідомляти у соціальних мережах та на гарячих лініях торгових мереж. Ми робимо все можливе для того, щоб у максимальної кількості українців залишався доступ до продуктів. Наше основне завдання зараз забезпечити роботу магазинів, логістики, виробництва продуктів, поштових сервісів та банку", — сказано у повідомленні.

"Сільпо" також повідомили, що закрили п’ять супермаркетів в Києві та по одному в Борисполі, Чернігові, Дніпрі, Винниці, Миргороді, Харкові, Херсоні, аби забезпечити безпеку працівників та покупців.

"Наше основне завдання забезпечити продуктами країну. Намагаємося, щоб сьогодні максимум супермаркетів “Сільпо” працювали у звичайному режимі. Ми працюємо над тим, щоб постачати товари з наших розподільчих центрів. Найважливіше для нас — забезпечити безпеку наших співробітників і гостей, тому деякі магазини сьогодні не будуть працювати", — сказано в офіційній заяві. За графіком роботи мережі радять стежити на сторінках компанії у соціальних мережах.

Раніше ми писали: Як захистити себе від вибуху в приміщенні, де є вікна: інструкція

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Пошкодження енергетичної інфраструктури Аварійні відключення електрики
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у 6 регіонах, у деяких областях проходять аварійні відключення
1 хв на прочитання2 години тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитання4 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання5 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання5 годин тому
Тюльпани — окраса весняного саду (ФОТО)
1 хв на прочитання12 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора