Курячі яйця активно використовуються у кухні для приготування різноманітних страв та випічки, зокрема завдяки процесу збивання. Не кожен обізнаний з цим так, щоб процес був швидким і результат – ідеально пухким. Часто для приготування вимагається відокремлювати білки від жовтків, як це робиться, наприклад, при створенні безе. Добитися пишності можна, використовуючи кілька кулінарних хитрощів.
Яйця, що відстоялись у холодильнику кілька днів, краще збиваються, ніж свіжі. Використовуйте три миски для збивання: одна для білків, одна для жовтків і одна для суміші. Слід пам'ятати, що цукор важче розчиняється в жовтках, тому краще використовувати цукрову пудру. Щоб перевірити рівномірність суміші, пробіжіться по ній пальцями. Не використовуйте алюмінієвий посуд для збивання жовтків, адже вони можуть змінити колір. Для досягнення пухкої текстури найкраще підійде блендер, хоча можна скористатися і виделкою.
Також відомо, що збити яйця і розчинити цукор на водяній бані легше завдяки теплу. Поставте миску над каструлею з водою, підігрітою до 90-95 градусів так, щоб вона лише торкалася поверхні води, і збивайте суміш жовтків і цукру на протязі декількох хвилин до пухкої консистенції.
Більше новин читайте на GreenPost.