Рецепт шикарного чизкейка від Клопотенка: встояти перед цим десертом просто неможливо
Начинка його така ніжна через вершковий сир і жирні вершки, які змішуються з яйцями та цукром..
Смаколик відомий на весь світ своєю кремовою атласною текстурою, він щільний та високий. Начинка його така ніжна через вершковий сир і жирні вершки, які змішуються з яйцями та цукром. В деяких рецептах можна зустріти сметану, а також ваніль чи лимонну цедру для свіжості.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ЧИЗКЕЙК НЬЮ-ЙОРК
ІНГРЕДІЄНТИ
ЧИЗКЕЙК НЬЮ-ЙОРК: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Для основи в чашу блендера розкришіть 400 г пісочного печива та перебийте у крихту. Розігрійте духовку до 180 градусів.
КРОК 2
Перекладіть у миску і додайте 150 г розм’якшеного вершкового масла, добре перемішайте.
КРОК 3
Роз’ємну форму для запікання діаметром 22 см застеліть пергаментом, викладіть печиво з маслом, розрівняйте і сформуйте бортики. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Дістаньте і дайте трохи охолонути. Духовку не вимикайте.
КРОК 4
Для начинки вбийте у миску 3 яйця і додайте 150 г цукру. Збийте блендером з насадкою віничком до легкої піни.
КРОК 5
Влийте у миску 250 мл вершків жирністю 30-33% та ще раз збийте до змішування інгредієнтів.
КРОК 6
Викладіть 650 г вершкового сиру філадельфія та перебийте до однорідної маси. Зменште температуру духовки до 160 градусів.
КРОК 7
Висипте вершкову масу в форму з печивом. Обережно розрівняйте зверху лопаткою. В глибоке деко налийте воду, щоб вона покрила приблизно 1/3 висоти, та поставте в неї форму з чизкейком. Це дає ефект парової бані, так чизкейк виходить пухкішим.
КРОК 8
Поставте деко з формою у розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину 20 хвилин. Після цього дайте чизкейку повністю охолонути за кімнатної температури, а потім поставте в холодильник на 6-8 годин. Перед тим, як діставати десерт з форми, обережно проведіть біля бортів ножем. Подавайте просто так або з ягідним чи карамельним соусом.