Повітряна шарлотка з великою кількістю запечених яблук! Кислинку яблук компенсує солодке тісто. Дуже ароматний та смачний пиріг!
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 200 г цукру;
- 140 г пшеничного борошна;
- дрібка солі;
- 4 г ванільного цукру;
- 4 яблука (500 гр).
Приготування:
Сезонні яблука потрібно очистити від шкірки, видалити серцевину і порізати на тонкі скибочки.
*щоб яблука в шарлотці були м’якими, вони мають бути сезонними і нарізати потрібно тонкими шматочками.
Посипаємо корицею та перемішуємо.
Білки відокремлюємо від жовтків, уважно щоб частина жовтка не потрапила до білків.
Білки переливаємо в чисту та суху миску, додаємо щіпку солі та збиваємо в пишну піну. Потроху додаємо цукор та ванільний цукор.
На мінімальній швидкості підмішуємо жовтки.
У два прийоми просіюємо борошно і акуратно перемішуємо лопаткою, ніби складаючи тісто. Щоб максимально зберегти його легкість.
Готове бісквітне тісто перекладаємо у форму діаметром 22-24 см. Дно потрібно застелити пергаментним папером.
Зверху по колу викладаємо яблука.
Шарлотку потрібно випікати при 170 ° С – 60 … 70 хвилин. Час випікання та температура залежить від особливостей духовки та розміру форми.
Залишаємо пиріг трохи охолонути і витягуємо з форми (по краю форми потрібно підрізати тонким ножем.
Присипаємо цукровою пудрою.