Рецепт приготування насиченого і смачного сливового джему на зиму без желатину

1 хв на прочитання20 Липня 2024, 13:30

Це відмінна начинка для пирогів, булочок та іншої випічки.

Для приготування джему із слив не потрібні желатин і різні загусники. Заготівля на зиму і без них вийде насиченою, густою та дуже смачною. Відмінна начинка для пирогів, булочок та іншої випічки.

Продукти (на 2 літри джему):

Покрокове приготування

  1.  Приготування починають із видалення кісточок. Потім плоди розрізають на дві частини.
  2. У каструлю шарами викладають сливи (розрізами нагору). Посипають цукром та залишають на 2 години під закритою кришкою. За цей час плоди пустять сік і вберуть цукор. Приблизно через 60 хв. сливи потрібно ретельно перемішати.
  3. Каструлю ставлять на вогонь і варять 25-30 хв. з моменту закипання. Їх періодично помішують та знімають піну.
  4. Через 30 хв. сливову масу знімають із вогню і з допомогою блендера перебивають до однорідності.
  5. З блендера масу знову переливають у каструлю, ставлять на вогонь і варять 15-20 хв. з моменту закипання.
  6. Потім залишається лише розлити сливовий джем по стерилізованих банках, закрити кришками, перевернути і дочекатися, поки заготівлі охолонуть. Далі джем відправляють на зберігання холодильник або погріб.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: