Якщо ви давно шукаєте щось оригінальне та цікаве, цей рецепт помідорів, консервованих з буряковим соком, вам точно сподобається.
Щоб консервація виглядала ще більш незвичайною, використовуйте для консервації червоні та жовті, помаранчеві помідори, середнього розміру, щільного сорту.
Буряк чистимо і ріжемо соломкою, брусочками.
Розкладаємо буряки на дно банок, додаємо часточки часнику, укладаємо помідори, скільки зможете вмістити в банки.
Заливаємо окропом, накриваємо кришками банки та залишаємо на 15 хвилин.
Воду зливаємо в каструлю, всипаємо сіль та цукор, доводимо до кипіння.
У кожну банку кладемо спеції на смак і вливаємо по парі ложечок оцту.
Заливаємо киплячим маринадом, закручуємо кришками і перевертаємо банки, накриваємо до остигання.
Зберігаємо консервацію як завжди, у підвалі або в коморі.
Буряк у даному випадку, надає не тільки оригінальності помідорам в банці, а й своїм солодким соком та особливим присмаком, робить смак помідорів дуже цікавим, пікантним. Якщо ви не любите гвоздику, тоді не варто використовувати її, краще покладіть лавровий лист.
Раніше ми писали: Найзапашніші та найсолодші: мариновані помідори на зиму в літрових банках