Рецепт помідорів, консервованих з буряковим соком

1 хв на прочитання06 Вересня 2022, 18:00

Вам точно сподобається

Якщо ви давно шукаєте щось оригінальне та цікаве, цей рецепт помідорів, консервованих з буряковим соком, вам точно сподобається.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

Процес приготування

Щоб консервація виглядала ще більш незвичайною, використовуйте для консервації червоні та жовті, помаранчеві помідори, середнього розміру, щільного сорту.

Буряк чистимо і ріжемо соломкою, брусочками.

Розкладаємо буряки на дно банок, додаємо часточки часнику, укладаємо помідори, скільки зможете вмістити в банки.

Заливаємо окропом, накриваємо кришками банки та залишаємо на 15 хвилин.

Воду зливаємо в каструлю, всипаємо сіль та цукор, доводимо до кипіння.

У кожну банку кладемо спеції на смак і вливаємо по парі ложечок оцту.

Заливаємо киплячим маринадом, закручуємо кришками і перевертаємо банки, накриваємо до остигання.

Зберігаємо консервацію як завжди, у підвалі або в коморі.

Буряк у даному випадку, надає не тільки оригінальності помідорам в банці, а й своїм солодким соком та особливим присмаком, робить смак помідорів дуже цікавим, пікантним. Якщо ви не любите гвоздику, тоді не варто використовувати її, краще покладіть лавровий лист.

Раніше ми писали: Найзапашніші та найсолодші: мариновані помідори на зиму в літрових банках

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: