- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рецепт помідорів, консервованих з буряковим соком
Якщо ви давно шукаєте щось оригінальне та цікаве, цей рецепт помідорів, консервованих з буряковим соком, вам точно сподобається.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- помідори;
- буряк, 1 шт;
- часник, 4 зуб;
- гострий перчик, 1 шт.;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 4 ст. л;
- перець запашний, гвоздика за смаком;
- оцет 70%, 2 ч.л;
- банки 1.5 л, 2 шт.
Процес приготування
Щоб консервація виглядала ще більш незвичайною, використовуйте для консервації червоні та жовті, помаранчеві помідори, середнього розміру, щільного сорту.
Буряк чистимо і ріжемо соломкою, брусочками.
Розкладаємо буряки на дно банок, додаємо часточки часнику, укладаємо помідори, скільки зможете вмістити в банки.
Заливаємо окропом, накриваємо кришками банки та залишаємо на 15 хвилин.
Воду зливаємо в каструлю, всипаємо сіль та цукор, доводимо до кипіння.
У кожну банку кладемо спеції на смак і вливаємо по парі ложечок оцту.
Заливаємо киплячим маринадом, закручуємо кришками і перевертаємо банки, накриваємо до остигання.
Зберігаємо консервацію як завжди, у підвалі або в коморі.
Буряк у даному випадку, надає не тільки оригінальності помідорам в банці, а й своїм солодким соком та особливим присмаком, робить смак помідорів дуже цікавим, пікантним. Якщо ви не любите гвоздику, тоді не варто використовувати її, краще покладіть лавровий лист.
Раніше ми писали: Найзапашніші та найсолодші: мариновані помідори на зиму в літрових банках