Догори
Дати відгук

Рецепт паски для лінивих: замішувати тісто не потрібно

Ліниві паски готуються дуже швидко і не вимагають замішування тіста.

2 хв на прочитання30 Березня 2024, 12:00
Рецепт приготування паски на Великдень Рецепт приготування паски на Великдень
Поділитись:

Багато людей купують готову пасхальну випічку в магазині, оскільки не мають часу або сил самостійно возитися з тістом. В такому випадку можна приготувати вдома ледачі паски, які не потрібно довго замішувати і залишати для підйому на ніч.

Розповідаємо, як приготувати швидко та дешево паску, щоб не витрачати сили та час, не купувати багато інгредієнтів, та ще й щоб смакувало!

Інгредієнти на 3 паски:

  • борошно - 550 г;
  • сухі дріжджі - 1 ст. л.;
  • курячі жовтки - 6 шт.;
  • молоко - 300 мл;
  • вершкове масло - 180 г;
  • цукор - 200 г;
  • ванілін - щіпка;
  • апельсин - 1 шт.;
  • родзинка - 150 г;
  • спеції за смаком - мускатний горіх, кориця, мелена гвоздика, кардамон.

Підготуйте всі інгредієнти. Яйця і масло мають бути кімнатної температури, молоко - теплим. З апельсина видавіть сік і замочіть в апельсиновому соку родзинки. Дрібно наріжте апельсинову цедру.

У тепле молоко додайте сухі дріжджі і 2 чайні ложки цукру. Перемішайте і залиште опару на 10 хвилин. Дріжджі беріть свіжі, щоб тісто добре піднялося.

У глибокій мисці збийте решту цукру з жовтками та ваніліном. Замість 6 жовтків можна взяти 4 яйця, але тоді паска не буде жовтою за кольором. Потім додайте в яєчну суміш м'яке масло і улюблені спеції для випічки. Перебийте суміш вінчиком або міксером.

Додайте в тісто опару і поступово вмішайте борошно. Накрийте каструлю з готовим тісто плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину. Родзинки дістаньте з соку і обваляйте в борошні. У тісто, що підійшло, вмішайте родзинки і апельсинову цедру.

На деко поставте форми для тіста і наповніть їх на третину тестом. Залиште тісто у формі ще на 1 годину, щоб воно піднялося. Випікайте паски в розігрітій до 190° духовці 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160° і печіть вироби до готовності. Це займе приблизно 15-30 хвилин, залежно від духовки. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою - вона має залишитися сухою після протикання тіста.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
 Нова програма соціальної підтримки сімей з дітьми в Україні
Уряд розширює підтримку сімей з дітьми: деталі нового соціального бюджету
4 хв на прочитання48 хвилин тому
Пожежник несе собаку, врятованого з пожежі в районі нетрів у Манілі. Фото: Ліза Марі Девід/Рейтерс
«Ніхто не хотів, аби так сталося»: вогонь знищив тисячі халуп у найбільшому районі нетрів Маніли (ФОТО, ВІДЕО)
3 хв на прочитаннягодина тому
Відшкодування збитків через незаконну порубку лісу.
Фото ілюстративне
Дубровицька міськрада відшкодує збитки на майже 5 млн грн через незаконну порубку лісу
3 хв на прочитання2 години тому
Фото: Politie Basisteam Dongemond
У Нідерландах поліція виявила садового гнома, виготовленого з екстазі (MDMA)
1 хв на прочитання3 години тому
На Закарпатті ліквідовано схему оформлення «липових» діагнозів про психічні розлади
1 хв на прочитання3 години тому
Проти безсилля: як морський біолог хоче врятувати Середземне море, яке луки морської трави захищали від зміни клімату
13 хв на прочитання4 години тому
Молодь України на варті водних ресурсів: досвід та ініціативи
1 хв на прочитання5 годин тому
Старий сервіз у новому амплуа: годівниця для пташок (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому