Догори
Дати відгук

Рецепт паски для лінивих: замішувати тісто не потрібно

Ліниві паски готуються дуже швидко і не вимагають замішування тіста.

2 хв на прочитання30 Березня 2024, 12:00
Рецепт приготування паски на Великдень Рецепт приготування паски на Великдень
Поділитись:

Багато людей купують готову пасхальну випічку в магазині, оскільки не мають часу або сил самостійно возитися з тістом. В такому випадку можна приготувати вдома ледачі паски, які не потрібно довго замішувати і залишати для підйому на ніч.

Розповідаємо, як приготувати швидко та дешево паску, щоб не витрачати сили та час, не купувати багато інгредієнтів, та ще й щоб смакувало!

Інгредієнти на 3 паски:

  • борошно - 550 г;
  • сухі дріжджі - 1 ст. л.;
  • курячі жовтки - 6 шт.;
  • молоко - 300 мл;
  • вершкове масло - 180 г;
  • цукор - 200 г;
  • ванілін - щіпка;
  • апельсин - 1 шт.;
  • родзинка - 150 г;
  • спеції за смаком - мускатний горіх, кориця, мелена гвоздика, кардамон.

Підготуйте всі інгредієнти. Яйця і масло мають бути кімнатної температури, молоко - теплим. З апельсина видавіть сік і замочіть в апельсиновому соку родзинки. Дрібно наріжте апельсинову цедру.

У тепле молоко додайте сухі дріжджі і 2 чайні ложки цукру. Перемішайте і залиште опару на 10 хвилин. Дріжджі беріть свіжі, щоб тісто добре піднялося.

У глибокій мисці збийте решту цукру з жовтками та ваніліном. Замість 6 жовтків можна взяти 4 яйця, але тоді паска не буде жовтою за кольором. Потім додайте в яєчну суміш м'яке масло і улюблені спеції для випічки. Перебийте суміш вінчиком або міксером.

Додайте в тісто опару і поступово вмішайте борошно. Накрийте каструлю з готовим тісто плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину. Родзинки дістаньте з соку і обваляйте в борошні. У тісто, що підійшло, вмішайте родзинки і апельсинову цедру.

На деко поставте форми для тіста і наповніть їх на третину тестом. Залиште тісто у формі ще на 1 годину, щоб воно піднялося. Випікайте паски в розігрітій до 190° духовці 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160° і печіть вироби до готовності. Це займе приблизно 15-30 хвилин, залежно від духовки. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою - вона має залишитися сухою після протикання тіста.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Небезпека гемофільної інфекції
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитання36 хвилин тому
Як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для природи і власного здоров'я.
Фото: Clemens Ratschan
Не стань браконьєром: як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для природи і власного здоров'я
7 хв на прочитання51 хвилину тому
Фото ілюстративне
У разі проковтування забарвлює губи дитини в синій колір: у США вирішили проблему дітей, які ковтають батарейки
3 хв на прочитаннягодина тому
Аеропорт Кишинева закривають.
Фото ілюстративне
Аеропорт Кишинева закривають для проводжаючих, деталі
1 хв на прочитання2 години тому
Боротьба немовлят, що плачуть: у Японії пройшов фестиваль незвичайного сумо — у ньому беруть участь однорічні діти (ФОТО)
3 хв на прочитання2 години тому
Щеплення проти гепатиту В: відповідь МОЗ, чому не варто відкладати
2 хв на прочитання3 години тому
У Чехії оголосили про успішне збільшення потужності 3-го енергоблока АЕС Dukovany
1 хв на прочитання4 години тому
Кліматична криза — це також криза психічного здоров'я: що науковці говорять про стрес через наслідки змін клімату
3 хв на прочитання5 годин тому