Рецепт ніжного шашлику на мінералці: коли потрібно швидко замаринувати м’ясо
Мінеральна вода сприяє розм’якшенню м’язових волокон.
Такий рецепт шашлику врятує в тій ситуації, коли потрібно терміново приготувати м’ясо, а часу на тривалу підготовку страви немає. Мінеральна вода є нейтральним компонентом, що сприяє розм’якшенню м’язових волокон.
Інгредієнти:
- 0,5 літра мінералки;
- 4 ріпчасті цибулини;
- сіль;
- чорний мелений перець;
- мелений коріандр.
Спосіб приготування:
Для цього рецепту найкраще підійде свинячий ошийок. М’ясо нарізаємо порційними шматками, до нього додаємо перець та мелений коріандр. Спеції додадуть шашлику приємного аромату і смаку. М’ясо поки не солимо.
У глибокому посуді ретельно змішуємо м’ясо і цибулю, заливаємо мінеральною водою. Важливо взяти саме сильногазовану, бульбашки газу допоможуть пом’якшити м’ясо. Залишаємо маринуватися мінімум на 4 години.
Перед тим, як нанизувати м’ясо на шампура, посоліть його.