Готуємо смачне і незвичайне варення. Щоб захопити рідних незвичайним смаком варення, приготуємо його з гарбуза.
Восены час гарбуза і саме зараз варто приготувати варення з цього овоча. Такий рецепт варення виходить дуже ароматний, і гості навіть не дізнаються, що за овоч.
Вам потрібно:
Лимон помити і весь пропустити через сито. Повинен вийти сік.
Гарбуз помити, почистити і порізати на кубики невеликого розміру.
У каструлю з щільним дном всипати цукор, додати сік лимона.
Якщо вибрали стручок ванілі, тоді можна кинути в каструлю.
Краще вибирати ваніль в пакетиках, буде менше мороки.
Висипати весь гарбуз в каструлю і включити плиту. Помішувати гарбуз, щоб не прилипало нічого до каструлі.
Готувати варення з гарбуза приблизно 50-60 хвилин.
Готове гарбузове варення перекласти в чисті банки і закатати.
Можна зберігати в холодильнику або прохолодному темному місці.