- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рецепт еклерів із ароматним ванільним кремом: простий рецепт, який вийде у кожного
Рецепт еклерів із ароматним ванільним кремом: простий рецепт, який вийде у кожного
Просто тануть у роті.
Рецепту багато років, завжди виходять суперовими, смачнюшими, ніжними, що просто тануть в роті.
Рецепт еклерів
ПРИГОТУВАННЯ:
- Наливаємо в сотейник 250 мл рідини (молоко та вода в рівних пропорціях, або одна вода).
- Додаємо 100 грам вершкового масла, порізаного кубиками, щіпку солі, щіпку цукру.
- Доводимо до кипіння при постійному помішуванні, масло повинне до цього часу розійтися.
- Відразу зняти з вогню та всипати 150 грам борошна, швидко розмішати дерев’яною лопаткою до однорідності.
- Повернути на середній вогонь, перемішуючи постійно, мішати хвилину-дві, поки тісто не стане однією грудкою і на дні не утворюється тонка борошняна плівка.
- Зняти з вогню, остудити близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Перевірити пальцем, щоб не пекло.
- Почати вводити в тісто по одному 3-4-5 збитих вилкою яйця, (залежно від їх розміру), щоразу вимішуючи ложкою тісто, щоб яйце повністю вмішалося.
- Можна це робити міксером, насадкою спіраль або гачок.
- Тісто готове, коли звисає з ложки у вигляді трикутника чи язика.
- Духовку розігріти до 180° C.
- Тісто відсадити через зоряну насадку на пергамент.
- Залишайте відстань між заготовками для гарячого повітря, або просто викладати ложкою круглі заготовки.
- Посипати зверху через сито цукровою пудрою, щоб еклери не тріскалися. Випікати 20 хвилин при 180°C, потім знизити температуру до 160°C і допікати ще 20-30 хвилин.
- Перевіряйте бочка еклерів натисканням, якщо м’які, допікати.
- Остудити на решітці, наповнити заварним кремом або кремчізом (нижче я пропоную рецепт смачногованільного крему).
- Зверху посипати цукровою пудрою або розтопленим шоколадом.
Рецепт заварного ванільного крему
Основний РЕЦЕПТ ЗАВАРНОГО КРЕМУ, яким користуюся, він густий, смачний, і на його основі можна зробити, наприклад, шоколадний.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Молоко 500 мл
- 0, 5 стручка ванілі, розрізаного вздовж
- 80 г цукру
- Все це у сотейнику довести до кипіння, помішуючи. Вимкнути, залишити на 20-30 хвилин.
- Борошно 3 ст. л. без гірки
- Цукор 80 грам
- 2 яйця або 3 жовтки
Змішати вінчиком у мисці до однорідності. Нагріти молочну суміш майже до кипіння, влити 1/3 їх у яєчну масу, швидко помішуючи вінчиком, щоб яйця не зварилися.
Потім вилити молоко, що залишилося, помішувати. Повернути крем у сотейник, вийняти стручок ванілі, помішуючи, довести до кипіння.
Вимкнути, накрити кришкою, остудити до теплого стану, ввести 50 грам масла.
Якщо хочете зробити ще й шоколадну начинку, то додайте трохи подрібненого шоколаду в частину крему, поки він гарячий, розмішайте вінчиком.
Настояти у холодильнику мінімум 4 години.
За допомогою насадки для еклерів ввести крем в еклер з двох кінців. Або надрізати еклер вздовж та ложкою (або через мішок) ввести крем.
Якщо ви хочете покрити еклери певним видом шоколаду, закип’ятіть 30 г вершків 33% і з’єднайте з 50 грам шоколаду, розмішайте. Пензликом обмажте начинені еклери, посипте горіхами, зберігати в холодильнику.