Рецепт до літнього столу: конвертики з молодої капусти з сиром

2 хв на прочитання27 Червня 2023, 19:27

Продукт скла­дається з води (майже на 90%) та клітковини

У червні ігнорувати молоду капусту вже не вдасться — її значно більше у продажу, і ціна прийнятніша. Хрумку і соковиту красуню неодмінно треба їсти, бо ж смачна та повна вітамінів С, А, В1 та В2, Р, К, нікотинової кислоти та клітковини.

Енергетична цінність — одна з переваг білокачан­ної капусти. Продукт скла­дається з води (майже на 90%) та клітковини, тому має міні­мальну калорійність: у 100 г близько 27 кКал. Молоде лис­тя менш поживне, ніж «старе», зате зовсім не гірчить і не міс­тить крохмалю та сахарози. А тушкована молода капуста утричі ситніша, ніж салат зі сві­жої капусти.

Капусту часто використову­ють у дієтичному харчуванні, і не випадково. Складні вуглево­ди не підвищують ваги, але до­помагають активізувати обмін речовин.

1 середня головка моло­дої капусти (500 г), 350 г сиру (гауда, ементаль), 3 яйця, близько 200 г панірувальних сухарів із пшеничного хліба, оливкова олія, сіль, чорний мелений перець, сметана — для подачі.

У великій каструлі закип’ятити воду, добре посо­лити. Покласти капусту і варити 5 хв. Вийняти капусту і покласти у друшляк, щоб стекла рідина. Розібрати качан на окреме лис­тя, підрізаючи його біля основи. Промокнути листя рушником. Нарізати сир пластинами. По­класти капустяні листки на до­шку, у центр — сир. Загорнути конвертиками, підігнути краї.

Збити в мисці яйця, посоли­ти і поперчити. На тарілку наси­пати сухарі. Вмочити капустяні конвертики в яйце, а потім об­валяти в сухарях.

Розігріти на пательні оливко­ву олію. Обсмажити конверти­ки на середньому вогні до зо­лотистого кольору з обох боків. Подавати гарячими або холод­ними зі сметаною.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: